migraine en werk
, ,

12 september 2018: Dag van de Migraine met allerlei activiteiten

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen last van migraine, waarvan 200.000 kinderen. Elke dag hebben 70.000 mensen een aanval en vrouwen hebben er drie keer zoveel last van dan mannen. Het is een onzichtbare ziekte waarvan de impact niet makkelijk is uit te leggen. Op de Dag van de Migraine op 12 september wil de patiëntenvereniging Hoofdpijnnet vooral de kennis over migraine vergroten en migrainepatiënten stimuleren over de ziekte met elkaar in gesprek te gaan.

Een greep uit het programma:

Bijeenkomst ‘Leven en werken met migraine’
In het Meander Medisch Centrum in Amersfoort begint om 19.00 uur de voorlichtingsbijeenkomst ‘Leven en werken met migraine’ van Hoofdpijnnet. Zowel werkgevers, werknemers als hun familieleden of vrienden zijn welkom. Lees meer.

Aan-tafel-gesprek
Om 9.00 uur is er in het hoofdpijncentrum in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort een speciaal aanTafel-gesprek met migraine als thema, georganiseerd door WomenInc. Lees meer.

Hoofdpijnlijn
Tussen 9.00 en 17.00 uur is de Hoofdpijnlijn open. Er kan op twee manieren gebeld worden. Voor algemene vragen over migraine: 0900-2020590. Voor vragen over werk, leven met chronische pijn, vragen aan een neuroloog en juridische vragen is een apart telefoonnummer geopend met speciale tijden om over deze onderwerpen meer te weten te komen. Lees hier meer.

Migraine Tour
De Dag van de Migraine is ook de start van de Migraine Tour, een initiatief van Hoofdpijnnet en de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra. Komend najaar zullen diverse hoofdpijncentra extra aandacht schenken aan migraine, door middel van de rondreizende tentoonstelling ‘Twee gezichten’ van Hottie Wiersma en voorlichtingsmateriaal vanuit de campagne ‘Maak van migraine een hoofdzaak’. Lees hier meer.

Kortingsactie boek ‘Alles over hoofdpijn’ van M. Ferrari
Vanaf 12 september tot 12 december is het mogelijk om het standaardboek ‘Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn’ van Michel Ferrari en Joost Haan, met 5 euro korting aan te schaffen. Vraag hier de code aan.

#MigraineBrighterFuture
De European Migraine and Headache Alliance roept mensen met migraine op 12 september op om dagelijkse bezigheden die makkelijk uitvoerbaar zijn, maar tijdens een migraineaanval opeens een uitdaging worden, te delen. Dat kan door het uploaden van een foto met de hashtag #MigraineBrighterFuture en een zin in het Engels die begint met “For the chance to…’.

Migraine is een hoofdzaak
Vanaf eind mei loopt de campagne ‘Maak van migraine een hoofdzaak’. De campagne richt zich op meer erkenning en begrip voor migraine en wil vooroordelen rondom migraine bestrijden. Het is een initiatief van onder meer Migrainefonds en WomenInc. De campagne loopt nog tot eind dit jaar en in oktober zal het accent liggen op het thema ‘Werk’. Lees meer.