voorlichtingsavond migraine hagaziekenhuis
,

13 januari 2020: Voorlichtingsavond Migraine en Spanningshoofdpijn (Den Haag)

Iedere dag hebben zo’n 70.000 Nederlanders een migraineaanval. De meeste mensen kunnen dan niet goed functioneren. Wat kan de oorzaak zijn van zo’n aanval? En welke medicijnen zijn er tegen migraine en spanningshoofdpijn? Dat hoor je op maandag 13 januari 2020 tijdens de voorlichtingsavond over migraine en spanningshoofdpijn. Het HagaZiekenhuis organiseert deze bijeenkomst samen met patiëntenvereniging Hoofdpijnnet.

Neuroloog Hille Koppen van het HagaZiekenhuis vertelt over de mogelijke oorzaken van migraine. Hij praat je ook bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van medicatie: de zogenaamde ‘monoclonale antilichamen’.

Bart Koot en Jelle Schouten zijn fysio- en manueeltherapeut bij de Paramedische hoofdpijnpoli Den Haag en Leidschenveen. Bart en Jelle vertellen hoe ze patiënten kunnen helpen bij spanningshoofdpijn. Én wat de resultaten van hun behandeling zijn.

Tijdens de bijeenkomst is er uiteraard ook ruimte voor vragen. In de pauze kun je je vragen opschrijven en inleveren. Die worden na de onderbreking beantwoord door de sprekers. Je kunt ook met een van de ervaringsdeskundigen van Hoofdpijnnet praten.

Tijdens het slotwoord vertelt Gerard Meijer van Hoofdpijnnet wat de patiëntenvereniging voor je kan doen. Ernstige hoofdpijnklachten zijn niet alleen jouw kopzorg!

Datum
Maandag 13 januari 2020

Tijd
19.30 – 21.15 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Locatie
Auditorium HagaZiekenhuis, locatie Leyweg, Den Haag.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Programma

19.30
Welkom
19.35
Migraine en spanningshoofdpijn, mogelijke oorzaken en laatste ontwikkelingen op het gebied van medicatie. Door: Hille Koppen, Neuroloog HagaZiekenhuis
19.55
Spanningshoofdpijn, wat kun je doen? Door: Bart Koot en Jelle Schouten, Paramedische hoofdpijnpoli Den Haag en Leidschenveen.
20.15
Pauze, inleveren van schriftelijke vragen en contact met vertegenwoordiger van Hoofdpijnnet.
20.40
Sprekers beantwoorden uw vragen.
21.00
Slotwoord door: Gerard Meijer, Hoofdpijnnet.
21.15
Einde