expositie hersenen werken
,

16 maart 2019: Opening expositie ‘Mijn hersenen werken anders’ over ernstige hoofdpijn bij kinderen en jongeren (Amsterdam)

Zes jongeren met ernstige hoofdpijn laten zien dat ze meer zijn dan hoofdpijnpatiënt. Op zaterdag 16 maart 2019 onthullen ze hun eigen portret bij de start van de Migraineweek. De jongeren zijn ambassadeurs van de vereniging Hoofdpijnnet, die de tentoonstelling organiseert samen met de hoofdpijnpolikliniek voor kinderen en jongeren in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam.

Meer dan een hoofdpijnpatiënt
De jongeren zijn afkomstig uit heel Nederland. Deze afbeelding toont het verhaal van Lotte, één van de enthousiaste jongerenambassadeurs van Hoofdpijnnet die deelnam aan de workshop Reclame Maken Voor Jezelf. Tijdens de workshop schreven ze over hun leven met ernstige hoofdpijn. Ze laten zien dat je meer bent dan alleen die ernstige hoofdpijn.

Tijdens de workshop zijn de jongeren begeleid door de professionals van Stichting Reclame Maken Voor Jezelf en geportretteerd door Marijke de Schepper.

Tegelijk met de tentoonstelling ‘Jongeren met migraine’ kunt u ook de foto-opstelling ‘Twee gezichten’ van Hottie Wiersma bekijken. Beide zijn te bezichtigen van zaterdag 16 tot vrijdag 22 maart.

Opening expositie
Wanneer: Zaterdag 16 maart van 14:30 – 15:30 uur, inloop vanaf 14:00 uur.
Locatie: BovenIJ ziekenhuis, Statenjachtstraat 1, 1034 CS Amsterdam, in de centrale hal.

Programma
14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee voor genodigden
14.30 uur: Welkom
14.40 uur: Achtergrond Hoofdpijnnet en korte introductie Jongerenambassadeurs door Esther Visser coördinator Werkgroep Jongeren
14.50 uur: Korte introductie Hoofdpijnpolikliniek BovenIJ ziekenhuis door Janneke Wilms, kinderarts
15.10 uur: Verhalen van jongerenambassadeurs Hoofdpijnnet en hun plannen
15.30 uur: Opening expositie / afsluiting en mogelijkheid tot onderling contact

Aanmelden
Deze expositie is kosteloos te bezoeken. Meldt u aan via bijeenkomst@hoofdpijnnet.nl en geef aan met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

De Migraineweek maakt deel uit van de landelijke campagne Maak van Migraine een Hoofdzaak van Hoofdpijnnet, de patiëntenorganisatie voor mensen met ernstige hoofdpijn.