bijeenkomst ernstige hoofdpijn
,

18 juni 2019: Bijeenkomst ‘Ernstige hoofdpijn, wat nu?’ (Amsterdam)

Een slechte periode, veel ernstige hoofdpijnklachten. Juist dan heb je de steun van anderen hard nodig. Maar vaak zit je de aanvallen in stilte uit en voel je je eenzaam. Dat gevoel is soms nog erger dan de aanval zelf.

Het is bekend en bewezen dat chronisch pijnpatiënten die meer steun ervaren, minder pijn ervaren. We gaan daarom deze avond aandacht besteden aan hoe je meer sociale steun kunt organiseren voor jezelf.

Anna Raymann, ervaringsdeskundige met chronische pijn en schrijfster van het boek Lieve Help, zal haar ervaringen, visie en expertise delen met de aanwezigen in de zaal. Beter kleine stappen zetten met minimale inspanning en focus op een doel, dan grote stappen zetten zonder er echt bij stil te staan, is haar opvatting.

Ook zal Raymann een tipje van de sluier geven over haar boek dat later dit jaar uit zal komen, getiteld ‘Over leven met chronische pijn’ (hoe je, ondanks je pijn, met eenvoudige aanpassingen je leven binnen zes maanden weer leuk en zinvol kunt maken).

Positieve gezondheid

Na de pauze gaan we zelf aan de slag tijdens de workshop Positieve Gezondheid. Hoe krijg je meer inzicht in jouw kwaliteit van leven? Waar loop je tegenaan, hoe ga je hiermee om en wat kan je aan anderen meegeven met jouw verhaal en omgekeerd?

Deze avond is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in ernstige hoofdpijnklachten en er in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgt. Niet alleen mensen met ernstige hoofdpijnklachten zijn welkom, ook hun gezin, familie, vrienden en bekenden zijn welkom.

Programma  

18.45 – 19.00 uur: Ontvangst met koffie en thee.
19.00 – 19.15 uur: Opening en uitleg avond Esther Visser, ervaringsdeskundige Hoofdpijnnet
19.15 – 20.00 uur: Lieve Help? Anna Raymann, ervaringsdeskundige
20.00 – 20.15 uur: Pauze
20.15 – 21.00 uur: Workshop Positieve Gezondheid (in groepen) o.l.v. Esther Visser
21.00 uur: Uitkomsten workshop met elkaar bespreken
21.15 uur: Afsluiting van de avond

Locatie

De Witte Boei, huis van de buurt
Kleine Wittenburgstraat 201
1018 LT AMSTERDAM

Meer informatie https://www.dock.nl/locaties/dewitteboei/

Kosten
Gratis voor leden van Hoofdpijnnet. Niet-leden en introducees betalen € 5,00 per persoon. Gelieve dit ter plekke contant te betalen aan de vrijwilliger van Hoofdpijnnet.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden per mail via: bijeenkomst@hoofdpijnnet.nl.

Graag vernemen we met hoeveel personen je komt. Indien je een specifieke vraag hebt dan kun je deze vooraf doorgeven in de mail of op het aanmeldformulier.