18 oktober 2018: Informatieavond ‘De impact van migraine’ (Haarlem)
Migraine is een (chronische) hersenziekte. De meest voorkomende klachten tijdens een migraineaanval zijn: kloppende hoofdpijn, misselijkheid en overgeven, overgevoeligheid voor licht en geluid en soms ook visuele stoornissen, zoals het zien van vlekken. Hoofdpijn is dus slechts een onderdeel van migraine. Er bestaan nog altijd veel vooroordelen over migraine. Herkent u ook die plotseling opkomende migraine die uw leven beïnvloedt? Wilt u meer weten over migraine en hoe u ermee kunt omgaan? Op donderdag 18 oktober organiseert het Hoofdpijncentrum van het Spaarne Gasthuis in Haarlem een informatieavond over de impact van migraine. U bent van harte welkom!
Tentoonstelling ‘Twee gezichten’
Van 15 oktober t/m 19 oktober is in Haarlem Zuid ook de reizende fototentoonstelling ‘Twee gezichten’ te zien. Twee gezichten is een tentoonstelling van foto’s van mensen die migraine hebben, tijdens hun aanval en als ze geen aanval meer hebben. Om te laten zien hoe ontzettend ziek mensen kunnen zijn van migraine, fotografeerde Hottie Wiersma mensen tijdens een aanval. U kunt de tentoonstelling bekijken in de polihal van Haarlem Zuid. De toegang is gratis.
Datum, tijd en locatie van de informatieavond
Datum: donderdag 18 oktober 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (ontvangst vanaf 19.45 uur)
Plaats: Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid, Gasthuiszaal, Boerhaavelaan 22, 2035 RC Haarlem
Programma
Neuroloog Sebastiaan Heckenberg vertelt u over migraine en over een (nieuwe) behandeling met medicijnen. Hoofdpijnverpleegkundige Syta Vissers legt uit hoe u migraine herkent en hoe u ermee kunt omgaat. Hoe combineert u hoofdpijn met werk? Heeft u problemen op het werk door uw migraine? Bijvoorbeeld omdat u zich regelmatig ziek moet melden. Alex Schonewille vertelt u meer over werken met ernstige hoofdpijn. Alex is van het Adviespunt Werk van de vereniging Hoofdpijnnet. Er is voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen.
Aanmelden (verplicht)
U kunt zich aanmelden voor deze avond via dit formulier. Geeft u de voorkeur aan telefonisch contact? Belt u dan de afdeling patiëntenvoorlichting op telefoonnummer (023) 224 1060.