webinar jongeren hoofdpijn
,

19 juni 2021: Webinar voor jongeren ‘Je bent meer dan je hoofdpijn’

Op 19 juni 2021 organiseert Hoofdpijnnet een webinar speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar met hoofdpijn. Als jongere loop je tegen veel dingen voor het eerst aan en dat is soms wat uitdagender met hoofdpijn. Wij willen graag de ruimte bieden om ervaringen en tips uit te wisselen. Ook met hoofdpijn is het niet onmogelijk om je dromen te verwezenlijken of je doelen te behalen.

Het webinar bestaat uit een plenair gedeelte en subsessies over verschillende onderwerpen. Tijdens het plenaire gedeelte zullen Quirijn en Laura van de werkgroep YOUNG Hoofdpijnnet hun ervaringsverhaal delen. Kinderarts Miranda Beeren van de St. Anna Zorggroep in Geldrop, die een speciale belangstelling heeft voor kinderen en jongeren met langdruige hoofdpijnklachten, zal uitleg geven over verschillende soorten hoofdpijn en behandelingsmogelijkheden.

Vervolgens is er de keuze uit subsessies over school & studie, stage & werk, positieve gezondheid (sociale contacten & relaties) en lifestyle & voeding. Blok 1 zal worden opgenomen en is later op onze site terug te kijken.

Datum en tijd
Het webinar vindt plaats op zaterdag 19 juni van 11.00 tot 13.00 en is via Zoom* te volgen.

Programma
BLOK 1 – 11.00 – 12.00 uur
11.00 – Opening door Nelleke Cools, directeur van Hoofdpijnnet
11.10 – 11.20 Ervaringsdeskundige Quirijn Brinkman, Werkgroep Young Hoofdpijnnet
11.20 – 11.40 Kinderarts Miranda Beeren vertelt over het ontstaan van diverse soorten hoofdpijn en de impact op je leven
11.40 – 11.50 Ervaringsdeskundige Laura den Brok, Werkgroep Young Hoofdpijnnet

BLOK 2 – 12.00 – 12.50
Meet & Greet met 4 thema’s
1. Aan het werk! In gesprek met Alex Schonewille (Adviespunt Werk)
2. Hoe ga ik zorgeloos naar school? In gesprek met Lydia Braakman (Directeur Zorgeloos naar school)
3. Positieve gezondheid: wat is dat? (Esther van der Tak, vrijwilliger Hoofdpijnnet)
4. Lifestyle en voeding (Eva Grimbergen, eigenaresse van Eten met Eva)

Afsluiting

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via dit formulier. Geef daarbij ook aan welke van de 4 subsessies je wilt bijwonen. Enkele dagen voor het webinar zul je de link ontvangen waarmee je kunt inloggen.

Heb je Zoom nog niet gedownload? Doe dat dan even via zoom.us/download. De installatie van de software gebeurt op eigen risico. Hoofdpijnnet wijst elke aansprakelijkheid af.