Webinar-reeks ‘Minder hoofdpijn, en dan?

Data: 1/11, 15/11, 29/11, 13/12

Wanneer hoofdpijn of migraine je leven beheerst, heb je in de loop der jaren vaak lastige keuzes moeten maken. Je leven is misschien gereduceerd tot een heel kleine bubbel. Totdat er een nieuwe behandeling is die aanslaat en je ‘het leven terug hebt’.  De kwaliteit van leven gaat met sprongen vooruit. Maar daar zit ook een keerzijde aan. Je hebt tenslotte zo lang op halve kracht of minder geleefd dat je bijvoorbeeld niet eens weet wat je belastbaarheid is nu het beter gaat. Of je omgeving is niet gewend dat je weer zoveel meer kan. En er blijven altijd nog vragen van medische aard.

Met de webinar-reeks ‘Minder hoofdpijn en dan’ komen uiteenlopende thema’s aan bod. Er zijn sprekers, maar er is ook volop ruimte om vragen te stellen. Bij twee van de vier webinars gaan de deelnemers in groepjes uiteen om ervaringen te delen. 

Het eerste webinar is voor mensen met migraine. De andere drie webinars zijn van toepassing op iedereen met ernstige hoofdpijn die door nieuwe medicatie of andersoortige behandeling een enorme verbetering van de klachten ervaart.

De webinars zijn bedoeld voor hoofdpijnpatiënten, familieleden en vrienden.

Thema’s

Webinar 1: ‘CGRP-remmers en bijwerkingen’

Hoe werkt deze nieuwe medicatie precies, wie komen ervoor in aanmerking. En valt het nu mee of tegen met de bijwerkingen? Met een introductie door neuroloog Ron van Oosterhout (Zaanstad MC)

Webinar 2: ‘Een nieuw leven’

Hoe word je stapsgewijs mentaal en lichamelijk weer fit, hoe neem je afscheid van je ziekte, hoe ga je om met angst voor een terugval. En hoe bouw je weer een sociaal leven op? Een webinar met veel ruimte om ervaringen te delen.

Webinar 3: ”(Her)nieuw(d) werk’

Wat doe je op werkgebied wanneer het ineens veel beter gaat? Volle bak aan de slag kan ook flink tegenvallen omdat je je belastbaarheid weer moet ontdekken en soms kan er ook een scheve relatie met werkgever zijn ontstaan bijvoorbeeld. Met een introductie door een bedrijfsarts.

Webinar 4: ‘Leren van elkaar’

Een bijeenkomst waarbij in groepen gepraat kan worden over 1 van de 3 thema’s die hiervoor aan bod zijn gekomen. Vrijwilligers van Hoofdpijnnet begeleiden de diverse groepen.

Datum, tijd, aanmelden

Voor aanmelding kun je een mailtje sturen naar info@hoofdpijnnet.nl. Je ontvangt nog nadere informatie.

Wijzigingen voorbehouden