bijeenkomst migraine is een hoofdzaak amsterdam
,

20 maart 2019: Bijeenkomst ‘Migraine is een hoofdzaak, zorg voor jezelf’ (Amsterdam)

Heb jij of je of je kind migraine en ben je op zoek naar de juiste balans en een betere kwaliteit van leven? Kom dan op woensdag 20 maart naar de interactieve bijeenkomst ‘Migraine is een Hoofdzaak, zorg voor jezelf’ in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam.

Tijdens deze avond gaan diverse zorgverleners van de Hoofdpijnpolikliniek van het BovenIJ ziekenhuis en deskundigen vanuit patiëntenvereniging Hoofdpijnnet met je in gesprek over wat migraine voor jou of je kind betekent en wat je zelf kunt doen om zoveel mogelijk grip te krijgen op de migraine. Je hoeft het niet alleen te doen, samen weten we meer en komen we veel verder.

Workshops
Tijdens de avond kunt u een keuze maken uit twee workshops.
Workshop 1: Migraine & Werk met Alex Schonewille, Adviespunt Werk Hoofdpijnnet.
Workshop 2: Migraine & Onderwijs met Wouter van Helden, ambulant begeleider en eigenaar Reach Passend Onderwijs.

Esther Visser van Hoofdpijnnet sluit de avond plenair af met de meest belangrijke vraagstukken die uit de verschillende workshops naar voren zijn gekomen. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de deskundigen.

Programma
19.00 uur Ontvangst met koffie en thee
19.15 uur Opening door Esther Visser, ervaringsdeskundige van Hoofdpijnnet
19.30 uur Migraine, herkenning en behandeling in een hoofdpijncentrum door neuroloog Anouk Custers, kinderarts Janneke Wilms en hoofdpijnverpleegkundige Sigrid Olde Scheper van het BovenIJ ziekenhuis
19.50 uur Pauze en mogelijkheid tot bezoeken stand patiëntenvereniging Hoofdpijnnet
20.15 uur Workshopronde naar keuze (Werk of Onderwijs)
21.00 uur Plenaire afsluiting en ruimte voor vragen aan het deskundigenpanel
21.30 uur Sluiting van de avond

Voor wie is deze avond bedoeld?
Deze avond is voor iedereen, jong en oud met migraine, ouders, familie, partners, werkgevers, HR managers en HR medewerkers, collega’s, docenten, IB-ers, zorgcoördinatoren en mensen anderszins geïnteresseerd in het onderwerp.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dit aanmeldformulier. De bijeenkomst is gratis.

Heeft u vooraf al een vraag?
Dan kun je die in het formulier stellen bij ‘opmerking’. Ook kun je hier aangeven welke workshop je voorkeur heeft. Ben je geïnteresseerd in de workshop ‘Migraine & Onderwijs’ dan horen wij graag of het gaat om: Basisschool, Voortgezet of Hoger onderwijs. Dan kunnen we hier in de workshop over onderwijs gerichter aandacht aan besteden.

Maak van migraine een hoofdzaak
De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de migraineweek, die onderdeel is van de landelijke campagne ‘Maak van migraine een hoofdzaak’. Een week lang wordt aandacht geschonken aan de impact van migraine. Dat gebeurt o.a. via de indringende tentoonstelling ‘Twee gezichten’, de tentoonstelling ‘Mijn hersenen werken anders’ en door het organiseren van een informatiebijeenkomst. De tentoonstellingen zijn te zien op de begane grond van het BovenIJ ziekenhuis.

Hoofdpijnnet en haar zusterorganisatie Migrainefonds zijn partners van de landelijke campagne ‘Maak van Migraine een hoofdzaak’. Deze campagne strijdt voor meer erkenning en begrip voor migraine als hersenziekte. Meer hierover is te vinden op: www.migraineiseenhoofdzaak.nl. Hier worden ook handige hulpmiddelen aangereikt. De campagne loopt tot 1 mei 2019.