aangezichtspijn
,

20 november 2021: Webinar ‘Typische en atypische aangezichtspijn’

Op zaterdag 20 november 2021 om 10.00 uur organiseert de werkgroep Aangezichtspijn van Hoofdpijnnet weer een webinar. Het thema is ‘Typische en atypische aangezichtspijn’.

Aangezichtspijn is een breed begrip en bestaat uit veel verschillende varianten. De zogeheten typische variant is Trigeminus Neuralgie: de oorzaak is hierbij altijd een conflict tussen zenuw en (slag)ader ter hoogte van de hersenstam. Alle andere varianten vallen onder atypisch waarbij allerlei aandoeningen de oorzaak kunnen zijn van de aangezichtspijn. De diagnose van de juiste variant is complex, maar cruciaal, omdat de behandeling afhankelijk is van de diagnose.

Twee lezingen
Tijdens het webinar zijn er twee lezingen. Hazem Al-Khawaja, neurochirurg in het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, zal ingaan op zowel typische als atypische aangezichtspijn.

De tweede lezing wordt verzorgd door Bram van Loon, MKA (Mondziekten, Kaak- en Aangezicht)-chirurg, ook in het ETZ. Hij zal ingaan op hoe tandheelkundige klachten kunnen worden herkend en onderscheiden van aangezichtspijnklachten. Daarnaast zal hij vertellen over TMD (Temporomandibulaire Dysfunctie) oftewel kaakgewrichtsklachten: denk hierbij aan pijn of vermoeidheid van de kauwspieren, pijn van het kaakgewricht, en klachten door gewoonten als klemmen en knarsen.

Datum en tijd
Het webinar is vanaf 10.15 uur via Zoom te volgen. Interesse? Stuur dan een mail naar info@hoofdpijnnet.nl en schrijf je in.