amphia hoofdzaak
,

21 november 2018: Bijeenkomst ‘Migraine is een hoofdzaak’ (Breda)

Op woensdagavond 21 november organiseert de Vakgroep Neurologie van het Amphia in Breda in samenwerking met Hoofdpijnnet de voorlichtingsbijeenkomst ‘Migraine is een hoofdzaak’. Tijdens deze avond spreken twee neurologen over migraine bij volwassenen en kinderen, wat de klachten bij migraine zijn en welke behandelmogelijkheden er zijn. Ook komt de ontwikkeling van hoofdpijn en migraine door de jaren heen aan bod en hoort u wat u zelf kunt doen om de regie over uw leven en gezondheid te houden.

Locatie en tijd
Kenniscentrum, Amphia Molengracht, Breda
Datum: Woensdag 21 november 2018
Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Het programma is als volgt:

18:30 uur
Inloop en ontvangst met koffie en thee
19:00 uur
Opening door dr. H.B.M. van Lieshout, neuroloog-somnoloog
19:05 uur
-‘Migraine bij kinderen’ door dr. I.A.W. Kotsopoulos, (kinder)neuroloog . In tegenstelling tot wat veel mensen denken, komt migraine bij kinderen vaak voor. Jonge kinderen kunnen moeilijk aangeven of ze migraine hebben. Ook kunnen de migraine  aanvallen er bij hen anders uitzien dan bij grote kinderen. De klachten van kinderen met migraine en de verschillende vormen migraine komen aan bod.
-‘Migraine een kopzorg, ook voor de neuroloog’ door dr. H.B.M. van Lieshout, neuroloog-somnoloog
Een presentatie van hoofdpijn door de tijd heen en de behandeling van hoofdpijn/ migraine met behulp van medicijnen
20:00 uur
Pauze
20:15 uur
‘Migraine en kwaliteit van leven’, mw. E. Visser, ervaringsdeskundige Hoofdpijnnet. “Leer er maar mee leven” is een boodschap die je nooit wil horen, dus ook niet wanneer je ernstige hoofdpijn hebt. Jammer genoeg vinden zorgverleners niet altijd een verklaring voor  de migraine. Maar wat dan? Hoe leer je dan te leven met deze pijn die ook chronisch kan worden? Hoe herpak je de regie over je eigen hoofd en hoe zorg je samen met je omgeving  voor een verbetering van de kwaliteit van jouw leven?
20:45 uur
Gelegenheid tot het stellen van vragen aan het panel, bestaande uit bovengenoemde sprekers
21.00 uur
Afsluiting

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door voor 14 november 2018 dit formulier in te vullen en te versturen. Toegang is gratis.

Heeft u vragen?
Stuur dan een e-mail secrneurologie@amphia.nl.