Webinar CGRP migraine
,

23 november 2021: Webinar ‘Minder migraine, hoe dan?’

Op 23 november 2021 organiseert Hoofdpijnnet een interactief webinar met als thema ‘Minder migraine, hoe dan?’. We gaan uitgebreid in op de CGRP-remmer, andere preventieve medicijnen en bespreken wat je zelf kunt doen om meer grip op je migraine te krijgen. Ook is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Programma

19.00 Welkom door Jolanda van Hulst, voorzitter Hoofdpijnnet
19.05 Terug- en vooruitblik over de vergoeding van de CGRP-remmer, door Nelleke Cools, directeur Hoofdpijnnet
19.15 Interactief intermezzo, onder begeleiding van Bureau Blik
19.20  Alles over de CGRP-remmer en andere preventieve migrainemedicatie, door Hans Carpay, hoofdpijnneuroloog, verbonden aan het Tergooi Ziekenhuis
19.50   Gelegenheid tot stellen van vragen aan de twee sprekers
20.25   Wat kun je zélf doen en welke ondersteuning biedt Hoofdpijnnet hierbij? Door Nelleke Cools
20.30   Afsluiting van het programma.

Vanaf 1 november j.l. is eindelijk de nieuwe migrainemedicatie opgenomen in de basisverzekering voor mensen met chronische migraine. Naar dit moment is lang uitgekeken, maar tegelijkertijd roept het ook veel vragen op. Zoals: Wie krijgt het wel, wie niet, onder welke voorwaarden. Wanneer heb je ‘chronische migraine’ en wanneer heet het episodisch, komt er nog een vergoeding voor mensen met episodische migraine? En: Hoe zit het met de behandeling door botox en andere preventieve medicatie. Hoe zit het met wachtlijsten voor botox-behandeling? En werkt de CGRP-remmer ook bij clusterhoofdpijn? Etc. etc.

De twee sprekers, hoofdpijnneuroloog Hans Carpay en directeur van Hoofdpijnnet Nelleke Cools, zullen hierover vertellen. Hierna is er volop ruimte voor het stellen van vragen. We sluiten af met een korte toelichting hoe Hoofdpijnnet je verder kan ondersteunen.

Aanmelden

Aanmelden kan nog tot dinsdagmiddag 23 november 13.00 uur.