bijeenkomst leer ermee leven
,

25 juni 2019: Bijeenkomst ‘Leer er maar mee leven! HOE dan?’ (Rotterdam)

‘Leer er maar mee leven’ is een boodschap die niemand met ernstige hoofdpijn wil horen. Jammer genoeg vinden zorgverleners niet altijd een verklaring voor de hoofdpijn en voelt het alsof je wordt ‘weggestuurd’. Maar hoe leer je leven met ernstige pijn die ook chronisch kan worden?

Op 25 juni organiseert Hoofdpijnnet een themabijeenkomst met als centrale thema: ‘Hoe word je weer manager van je hoofdpijn’. Oftewel, hoe geef je in je eigen tempo op je eigen manier invulling aan de boodschap ‘leer er maar mee leven’. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Sjoerd Mertens, fysiotherapeut met bijzondere interesse naar hoofdpijn, zal zijn ervaringen, visie en expertise met ons delen. Beter kleine stappen zetten met minimale inspanning en focus op een doel, dan grote stappen zetten zonder er echt bij stil te staan, is zijn opvatting. Sjoerd is eigenaar en oprichter van PhysioCare en werkzaam in Rotterdam. Als fysiotherapeut is hij gespecialiseerd in het behandelen van chronische hoofdpijnklachten als migraine en spanningshoofdpijn. Zijn behandelingen richten zich niet alleen op de fysieke klachten, maar ook op het psychologische aspect.

Tijdens de korte workshop Positieve Gezondheid, o.l.v. Esther Visser, vrijwilliger van Hoofdpijnnet, bekijken we de mogelijkheid hoe je zelf goed inzicht kunt krijgen in jouw kwaliteit van leven. Waar loop je tegenaan, hoe ga je hiermee om en wat kunnen anderen leren van jouw verhaal en vice versa. Aan het eind van de avond zal Pauline Verbree een korte introductie geven over de cursus ‘Sterk met Pijn’, waarbij het er vooral om gaat dat “het ermee leren leven” niet iets is wat je alleen hoeft te doen.

Deze avond is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in ernstige hoofdpijnklachten en er in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgt. Niet alleen mensen met ernstige hoofdpijnklachten, maar ook hun gezin, familie, vrienden en bekenden zijn welkom.

Programma
18.45- 19.00 uur: Ontvangst met koffie en thee.
19.00- 19.15 uur: Opening door Esther Visser, vrijwilliger Hoofdpijnnet.
19.15- 20.00 uur: Wil je ook weer de manager over je hoofdpijn zijn? Sjoerd Mertens, fysiotherapeut.
20.00- 20.15 uur: Pauze
20.15- 21.00 uur: Workshop Positieve Gezondheid (in groepen)
21.00- 21.15 uur: Toelichting op de cursus ‘Sterk met pijn’ door Pauline Verbree, ervaringsdeskundige
21.15 uur Afsluiting van de avond

Locatie
Centrum DJOJ
Antony Duyklaan 5-7
3051 HA Rotterdam

Hier vind je de routebeschrijving.

Kosten
Gratis voor leden van Hoofdpijnnet. Niet-leden en introducees betalen € 5,00 per persoon.
Gelieve dit ter plekke contant te betalen aan de vrijwilliger van Hoofdpijnnet.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier of per mail via: bijeenkomst@hoofdpijnnet.nl.
Graag vernemen we met hoeveel personen je komt. Indien je een specifieke vraag hebt dan kun je deze vooraf doorgeven in de mail of op het aanmeldformulier.