voorlichtingsbijeenkomst terneuzen
,

27 november 2018: Voorlichtingsbijeenkomst ‘Leven en werken met migraine’ (Terneuzen)

In 2018 staan we als Hoofdpijnnet uitgebreid stil bij de impact van migraine, o.a. door het organiseren van een bijeenkomst op 27 november over Leven en werken met migraine bij ZorgSaam in Terneuzen. De avond is bedoeld voor mensen (ook jongeren) met migraine, hun familieleden en vrienden. Bent u werkgever, HRM medewerker, docent of anderzins geïnteresseerd in het onderwerp dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

Esther Visser van Hoofdpijnnet, zal in haar welkomstwoord het programma toelichten en kort stil staan bij de succesvolle campagne “Maak van Migraine een hoofdzaak”. Dat uw migraine niet alleen uw kopzorg is mag duidelijk zijn. Wat kunnen wij als Hoofdpijnnet eigenlijk voor u en uw omgeving betekenen? En hoe kunnen jongeren een goede toekomst hebben met migraine?

ZorgSaam neuroloog P.M.E. Proot praat u graag bij over de behandeling van Migraine met botoxinjecties. Hoe gaat dit in zijn werk, wat zijn voors en tegens?

Alex Schonewille zal u meenemen in de wereld van Migraine en werk. Wat zijn de mogelijkheden om migraine en werk te combineren en hoe krijg je dit geregeld? Hoe hou je het contact met je werkgever goed en welke handige tips en tools zijn er voorhanden?

Na de pauze is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen aan een deskundigenpanel om vragen te stellen aan onze deskundigen. De vragen kunt u bij aanmelding al doorgeven, maar ook in de pauze inleveren bij de vrijwilligers van Hoofdpijnnet.

PROGRAMMA

19:15 uur Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur Welkom en Migraine niet alleen uw hoofdzaak, Esther Visser, Hoofdpijnnet
19:40 uur Behandeling van Migraine met Botoxinjecties, P.M.E.Proot, Neuroloog ZorgSaam
20.05 uur ‘Migraine en werk: niet zoals het moet, maar zoals het kan, door Alex Schonewille van het Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet
20:30 uur Pauze (vragenformulier inleveren bij vrijwilligers Hoofdpijnnet)
20:40 uur Vragen aan deskundigen bestaande uit Neuroloog P. Proot, Alex Schonewille, Tamara Eggermont en Colinda Vlaander (hoofdpijnverpleegkundigen) (o.l.v. Esther Visser)
21:15 uur Afsluiting van de avond

Datum: 27 november 2018
Plaats: Restaurant van het Ziekenhuis ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen, Wielingenlaan 2, 4535 PA Terneuzen
Tijd: van 19:30 uur tot 21:15 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

Aanmelden
Per e-mail naar bijeenkomst@hoofdpijnnet.nl of via dit aanmeldingsformulier. Graag vernemen we van u met hoeveel personen u komt. Indien u een specifieke vraag heeft dan kunt u deze vooraf aangeven. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Parkeren
Gratis) parkeren kan op de parkeerplaats van het ziekenhuis.

Hoofdpijnnet en haar zusterorganisatie Migrainefonds zijn partners van de landelijke campagne ‘Maak van Migraine een hoofdzaak’. Deze campagne strijdt voor meer erkenning en begrip voor migraine als hersenziekte. Meer hierover is te vinden op:  www.migraineiseenhoofdzaak.nl