tergooi
,

3 december 2018: Voorlichtingsbijeenkomst ‘Leven en leren met migraine’ (Blaricum)

Als Hoofdpijnnet staan we uitgebreid stil bij de impact van migraine, o.a. door het organiseren van een bijeenkomst op 3 december over Leven en leren met migraine in het ziekenhuis Tergooi te Blaricum. De avond is bedoeld voor jongeren met migraine of andere ernstige hoofdpijnvormen, hun familieleden en vrienden. Bent u docent, ambulant begeleider, intern begeleider of anderszins geïnteresseerd in het onderwerp dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

Esther Visser van Hoofdpijnnet, zal in haar welkomstwoord het programma toelichten en kort stil staan bij de succesvolle campagne “Maak van Migraine een hoofdzaak”  Dat uw migraine en andere ernstige hoofdpijn niet alleen uw kopzorg is mag duidelijk zijn. Wat kunnen wij als Hoofdpijnnet eigenlijk voor u en uw omgeving betekenen? En hoe kunnen jongeren een goede toekomst hebben met ernstige hoofdpijn?

Neuroloog P. Bouma praat u aan de hand van twee stellingen graag bij over de behandeling van ernstige hoofdpijn bij jongeren. Hoe gaat dit in zijn werk, is er nog kwaliteit van leven en wat zijn voors en tegens van behandelen?

Wouter van Helden zal u meenemen in de wereld van ernstige hoofdpijn en het Nederlandse onderwijssysteem. Wat zijn de mogelijkheden om ernstige hoofdpijn en leren te combineren en hoe krijg je dit geregeld? Hoe hou je het contact met je docent en school goed en welke handige tips en tools zijn er voorhanden?

Na de pauze is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen aan een deskundigenpanel. De vragen kunt u in de pauze inleveren bij de vrijwilligers van Hoofdpijnnet.

Programma:

19:00 uur
Ontvangst met koffie en thee
19.15 uur
Welkom en Migraine niet alleen uw hoofdzaak, Esther Visser, Hoofdpijnnet
19:30 uur
Ernstige hoofdpijn en het Nederlandse onderwijssysteem een goede combi?, Wouter van Helden, Reach Passend Onderwijs
20.05 uur
Kwaliteit van leven met ernstige hoofdpijn is mogelijk!  Neuroloog P. Bouma, Tergooi.
20:30 uur
Pauze (vragenformulier inleveren bij vrijwilligers Hoofdpijnnet)
20:40 uur
Vragen aan deskundigen bestaande uit neuroloog P. Bouma, Wouter van Helden, Wanda de Groot (hoofdpijnverpleegkundieg Tergooi) (o.l.v. Esther Visser)
21:00 uur
Afsluiting van de avond door Hoofdpijnnet

Locatie
Ziekenhuis Tergooi Blaricum (Gehoorzaal)
Rijksstraatweg 1
1261 AN Blaricum

Parkeren kan op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Zie ook: https://www.tergooi.nl/naar-het-ziekenhuis/afspraak-op-de-polikliniek/route-parkeren/

Tijd

Van 19:15 uur tot 21:15 uur (inloop vanaf 19:00 uur)

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via dit aanmeldingsformulier. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Hoofdpijnnet en haar zusterorganisatie Migrainefonds zijn partners van de landelijke campagne ‘Maak van Migraine een hoofdzaak’. Deze campagne strijdt voor meer erkenning en begrip voor migraine als hersenziekte. Meer hierover is te vinden op: www.migraineiseenhoofdzaak.nl