hoofdpijnnet schrijfcafe
,

3 juli 2021: Alleen voor leden: Hoofdpijnnet Schrijfcafé

Update 17/6/2021: Inmiddels zit deze eerste editie van het Schrijfcafé vol en is aanmelden niet meer mogelijk. Houd onze site in de gaten voor nieuwe edities.

Lotgenotencontact brengt erkenning en herkenning en doet de last die we als hoofdpijnpatiënten moeten dragen eventjes wat lichter voelen. Hoofdpijnnet organiseert voor haar leden online lotgenotenmeetings, waarbij verhalen, ervaringen en tips worden uitgewisseld. Deze meetings worden als heel positief ervaren. Een wat speelsere vorm hiervan is een Schrijfcafé. Je kan het ook associatief of creatief schrijven noemen en het is als het pellen van een ui: terwijl je schrijft kom je bij steeds diepere lagen van jezelf terecht. Vaak levert dit nieuwe en verrassende inzichten op en bovenal is het een feestje om te doen!

Hoe werkt het? In een klein groepje krijg je n.a.v. een hoofdpijn-gerelateerd thema steeds kleine schrijfopdrachten. De truc is om iets sneller te schrijven dan je normaal gewend bent en niet te corrigeren. Na een aantal opdrachten lezen we onze geschreven teksten aan elkaar voor. Dat is op basis van vrijwilligheid natuurlijk, maar is wel erg leuk om te doen. Elke deelnemer komt, ondanks ons gezamenlijk vertrekpunt, altijd bij iets eigens maar toch herkenbaars uit en dat maakt het delen extra interessant. Vervolgens herhalen we het schrijf- en voorleesrondje nog een keer, met andere schrijfopdrachten, en we sluiten vaak af met het schrijven van een klein gedichtje. Ervaring met schrijven is totaal niet nodig, alleen een schrift of boekje plus fijne pen is voldoende, en voor last minute afzeggingen i.v.m. hoofdpijn is ook begrip.

Datum en tijd

Hoofdpijnnet faciliteert een workshop van drie Schrijfcafésessies, elk met een ander, hoofdpijn-gerelateerd thema, zoals “Ik ben niet alleen mijn ziekte” of “Acceptatie”. Het eerste Schrijfcafé, wordt online via Zoom gegeven op zaterdagochtend 3 juli 2021 van 10.30 tot ongeveer 11.30 uur. De  data voor de twee vervolgsessies worden in overleg met de groep gepland. Het maximale aantal deelnemers is vijf.

Aanmelden
Wil je dit ook eens uitproberen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@hoofdpijnnet.nl. Je hoort dan of er nog plaats is en krijgt de Zoomlink toegestuurd.

De Schrijfcafés worden gegeven door Johanneke Kramer. Zij is migrainepatiënt en van beroep docente Engels. Een aantal jaar geleden heeft ze de Shodo gecertificeerde cursus “Luister naar je pen” gevolgd en sindsdien verzorgt ze als zelfstandig schrijfcoach Schrijfcafés.