workshops je bent meer dan je hoofdpijn

Vier workshops ‘Je bent meer dan je hoofdpijn’

Op 2 november zijn we gestart met een serie online workshops onder de veelzeggende titel ‘Je bent meer dan je hoofdpijn’. Daarin zoomen we in op wat positieve gezondheid kan betekenen voor mensen met ernstige hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en aangezichtspijn. Verschillende zorg- en welzijnsprofessionals dragen hun steentje bij aan deze workshops. Meld je alvast aan via het formulier onderaan deze pagina.

Met deze vier workshops wil Hoofdpijnnet je handvatten bieden hoe je meer regie krijgt in de behandeling van je ziekte of aandoening. Het gaat in dit geval echt niet alleen over eten, drinken en bewegen. Of zoals Sandra van Hogen, de eerste lector Positieve Gezondheid, het zegt in ons blad Hoofdzaken: ‘Gezondheid bestaat uit verschillende pijlers die voor ieder mens anders kunnen zijn. Het is goed om voor jezelf na te gaan wat voor jou belangrijk is en je daarop te richten.’

Vanuit het gedachtegoed van voormalig huisarts Machteld Huber (de grondlegger van wat zij Positieve Gezondheid noemt), ligt het accent in de webinars niet op ziekte of medicatie, maar op de mensen zelf, jouw veerkracht en wat het leven voor jou betekenisvol maakt.  
 
De eerste twee workshops zijn voor iedereen, de andere twee workshops zijn alleen voor leden van Hoofdpijnnet. Na afloop verschijnt online een samenvatting van de vier workshops zodat ook mensen die geen lid zijn, er iets van opsteken.

Programma


De workshops vinden plaats op 2,16, 30 november en 14 december van 19.00 tot 20.30 uur.

2 november: Introductie over positieve gezondheid. (LEDEN en NIET-LEDEN)

Door: Sandra van Hogen-Koster, lector Positieve Gezondheid, Leefstijl & Leiderschap vanuit Saxion Hogeschool en Medisch Spectrum Twente. Over de achtergrond van Positieve Gezondheid, waarbij vooral ook het zelf ervaren belangrijk is. Dit alles om meer de nadruk te leggen op gezondheid dan op ziekte. Niet de patiënt, maar de mens staat centraal. 

16 november: Veerkracht en verbinding. (LEDEN en NIET-LEDEN)

Over eenzaamheid, stress en mentale veerkracht in een leven dat onvoorspelbaar is. Docent, spreker en auteur Meijke van Herwijnen is directeur van Visiom. Ze is deskundige op het gebied van Positieve Gezondheid, veerkracht en leefgewoontes en schreef o.a. de boeken ‘Meer energie!’​ en ‘Meer rust’.

30 november: Hoe kom je de dag door? Het kan écht anders. (ALLEEN VOOR LEDEN)

Bianca ten Voorde, verpleegkundige bij het Neurocentrum van Medisch Spectrum Twente, geeft tips en tools hoe je weer baas kan worden over een lichaam waarbij hoofdpijn overheerst en niet doet wat jij graag zou willen.

14 december: Meedoen in de maatschappij: je staat er niet alleen voor. (ALLEEN VOOR LEDEN)

In gesprek met Ten Hendriks, algemeen directeur bij adviesbureau Vellekoop & Meesters en ambassadeur van ‘Migraine Friendly Workplace’. Hoe iedereen erbij gebaat is om gezondheid en welbevinden van medewerkers voorop te stellen.

Wil je alvast meer weten over Positieve Gezondheid: Kijk op www.iph.nl en vul voor jezelf het spinnenweb-model in!

Deze workshop-reeks wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van: Teva, Pfizer, Abbvie, Eli Lilly en Lundbeck. Zij hebben geen zeggenschap over de inhoud en het programma van de workshops.

bla
Sandra van Hogen-Koster
Meijke van Herwijnen
Bianca ten Voorde
Ten Hendriks

Aanmelden

Aanmelding Workshops ‘Je bent meer dan je hoofdpijn’

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.