bijeenkomst migraine gorinchem
,

5 februari 2019: Bijeenkomst ‘Leven en werken met migraine’ (Gorinchem)

In Nederland leven twee miljoen mensen met migraine. Om aandacht te vragen voor de impact van migraine, houden deskundigen van Rivas Zorggroep en Hoofdpijnnet op dinsdag 5 februari in Gorinchem een lezing over dit onderwerp. Naast korte, informatieve presentaties krijgen de bezoekers de kans om al hun vragen aan de sprekers te stellen tijdens een panelgesprek.

‘Wat veel mensen niet weten, is dat migraine een hersenziekte is,’ zegt Madelon Dane, neuroloog in het Beatrixziekenhuis. ‘En één met veel impact. De meeste mensen kunnen tijdens een migraineaanval niet goed functioneren. Als de aanvallen vaak voorkomen, kan dat echt negatieve effecten hebben op werkprestaties en het sociale leven.’

In gesprek over migraine
Tijdens de publiekslezing wordt het thema migraine vanuit verschillende invalshoeken belicht. Dokter Dane gaat in op de diagnose en behandeling van migraine. Jos Sterk-Eikelenboom, gespecialiseerd verpleegkundige, en Corné Baars, fysiotherapeut, vertellen over de mogelijkheden om de kwaliteit van leven te verbeteren. Alex Schonewille van Hoofdpijnnet gaat in op migraine en werk. Na de presentaties vormen de sprekers een panel. Aan de hand van vragen van bezoekers, gaan de sprekers met elkaar en met bezoekers in gesprek.

Maak van migraine een hoofdzaak
De migraineweek is onderdeel van de landelijke campagne ‘Maak van migraine een hoofdzaak’.  Een week lang wordt aandacht geschonken aan de impact van migraine. Dat gebeurt via de indringende tentoonstelling ‘Twee gezichten’ en door het organiseren van de publiekslezing. De tentoonstelling is te zien in de centrale hal van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Dit voorjaar is er speciaal aandacht voor het thema ‘werk & migraine. Op Migraineiseenhoofdzaak.nl staat hierover meer informatie en worden handige hulpmiddelen aangereikt. De campagne loopt tot 1 mei 2019.

Aanmelden
De lezing vindt plaats op dinsdag 5 februari van 19.00 tot 21.30 uur in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. De entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met maandag 4 februari aanmelden via het aanmeldformulier of via Rivas Zorglijn 0900-8440.