Acupunctuur en migraine

Hoofdpijn wegsteken

Acupunctuur blijkt de hoofdpijnfrequentie bij patiënten met episodische migraine te verminderen. Dat blijkt uit een studie van 22 wetenschappelijke onderzoeken met 4.985 patiënten. In de nieuwe uitgave van ons ledenmagazine Hoofdzaken besteden we uitgebreid aandacht aan dit onderwerp.

Neuroloog en Hoofdpijnnetbestuurslid Ron Willems zegt: ‘Wanneer we deze studie vertalen naar de praktijk zal een patiënt met 6 hoofdpijndagen per maand na een acupunctuurbehandeling op gemiddeld 3,5 dag per maand met klachten uitkomen. Een therapie van medicatie en namaakacupunctuur, die niet volgens de richtlijnen wordt gegeven, helpt ook om de migraine te verminderen. Het resultaat is dan nog maar 4 dagen per maand met klachten.’

Meer over het onderzoek en de betekenis van acupunctuur voor hoofdpijnpatiënten staat in het nieuwe nummer van het magazine Hoofdzaken dat leden van Hoofdpijnnet elk kwartaal gratis in de bus krijgen.
Nog geen lid van Hoofdpijnnet? Meld je hier aan en we sturen het 48 pagina’s tellende blad mét het acupunctuurverhaal binnen een week naar je toe.