lets meet slapeloosheid

Beïnvloedt slapeloosheid jouw migraine-aanvallen? Let’s Meet!

Beïnvloedt slapeloosheid jouw migraine-aanvallen? Dan zijn wij benieuwd naar jouw verhaal! De Hersenstichting stelt 1 miljoen ter beschikking voor een onderzoek dat zich richt op meerdere hersenaandoeningen. Van de 20 ingezonden wetenschappelijke studies mogen er vijf door naar de laatste ronde, waaronder het LUMC met het onderzoeksvoorstel ‘Let’s meet’. 

Zowel migraine- als epilepsiepatiënten zijn ervan overtuigd dat hun aandoening wordt uitgelokt door bepaalde triggers, maar bewijs ontbreekt. Eén van deze triggers is slaaptekort. De neurologen van het LUMC willen inzicht krijgen in de slaappatronen van de patiënten en aansluitend digitale hulpmiddelen ontwikkelen om dit te kunnen verbeteren. Het ziekenhuis zal hierin samenwerken met de faculteit Gezondheidspsychologie van de Universiteit Leiden. Voor het patiëntenperspectief is Hoofdpijnnet bij het onderzoek betrokken.

Merk jij dat slaapproblemen van invloed zijn op het uitlokken van migraine? Dan zijn we benieuwd naar jouw verhaal. Mail het naar info@hoofdpijnnet.nl onder vermelding van Let’s Meet. Daarmee kunnen we het onderzoeksvoorstel nog beter onderbouwen. Alvast hartelijk dank!