Bioresonantie-therapie bij migraine: wat hebben we eraan?

Hoofdpijn bestrijden met andere middelen dan de reguliere aanvalsmedicatie en therapieën, zoals bijvoorbeeld met een speciaal dieet, specerijen, meditatie en natuurgenezers.  In de rubriek Alternatieve middeltjes en behandelingen gaan we in elk nummer van Hoofdzaken in op deze alternatieven. Deze keer: bioresonantie-therapie.

Bioresonantie (BRT) is een alternatieve geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn en middels bioresonantie-therapie wordt getracht deze disbalans te herstellen.

Sommige praktijken combineren bioresonantie-therapie met homeopathische middelen of acupunctuur. Ook wordt regelmatig aangeraden het dieet aan te passen.

Of het daadwerkelijk helpt tegen hoofdpijn, daarover zijn de meningen van patiënten verdeeld. Er is nog geen betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking en effectiviteit van bioresonantie-therapie.

Wat we wel weten is dat de behandeling flink wat kosten met zich meebrengt die vaak niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. Veel praktijken hanteren een tarief vanaf dertig euro voor alleen een kort intakegesprek en de uurtarieven lopen daarna verder op tot ‘zestig euro voor een half uur’, ‘zeventig euro voor een uur’ en ‘vijfentachtig euro voor 45 minuten’: uiteenlopend dus.

Het volledige artikel over bioresonantie-therapie is te lezen in het decembernummer van Hoofdzaken. Leden van Hoofdpijnnet krijgen vier keer per jaar het blad Hoofdzaken opgestuurd. Lid worden? Dat kan hier.