contactdag aangezichtspijn geslaagd

Contactdag Aangezichtspijn 14 april zeer geslaagd

Met de opkomst van 107 bezoekers kreeg de Info- en Contactdag van de werkgroep Aangezichtspijn van Hoofdpijnnet de ruime belangstelling die ze verdiende. Ze kregen in Amersfoort gedurende zes uur een gevarieerd programma aangeboden. De reacties na afloop waren enthousiast en positief. Onder de aanwezigen waren ook mensen met andere vormen van ernstige hoofdpijn.

Het middagdeel bestond uit vier workshops waarvan die over het gebruik van wietolie het meest populair was. In twee sessies vertelde Lisette Wijnkoop van het Wetenschappelijk Informatiecentrum Cannabis over de juridische status, de productie, het gebruik en de medische effecten van wietolie. De ruime belangstelling voor deze lezing geeft volgens organisator Ed van Sonsbeek van de Werkgroep Aangezichtspijn aan dat het gebruik van wietolie als pijnbestrijding een belangrijk thema is geworden.

Voor de pauze was het podium voor neurochirurg en hoogleraar Guus Beute, die na het welkomstwoord van voorzitter Karin van Haperen van Hoofdpijnnet een lezing hield over de werking en het effect van neurostimulatie bij aangezichtspijn en andere ernstige hoofdpijn. In de komende Hoofdzaken uitgebreider aandacht voor de bijeenkomst.