enquete

Enquête: Leven met meerdere (chronische) aandoeningen

Heb je meerdere (chronische) aandoeningen? Dan hebben we jouw hulp nodig! Graag nodigen we je uit om deze vragenlijst van de Patiëntenfederatie in te vullen voor een onderzoek naar leven met meerdere aandoeningen.

Dit onderzoek gaat over ervaringen met het hebben van twee of meer aandoeningen. Dit heet ‘comorbiditeit’ of ‘multimorbiditeit’. In hoeverre beïnvloeden deze aandoeningen elkaar? Welke invloed heeft dit op je kwaliteit van leven? En hoe ervaar je de zorg die je hiervoor krijgt? Ook gaat dit onderzoek over zorgverleners en de rol en positie van patiëntenorganisaties zoals Hoofdpijnnet. Het onderzoek is specifiek bedoeld voor mensen met meerdere aandoeningen. Is er bij jou geen sprake van meerdere aandoeningen, dan hoef je de vragenlijst NIET in te vullen.

Het onderzoek staat tot 1 juli open. Het invullen kost je ongeveer 10-15 minuten. Je kan helaas de vragenlijst niet tussentijds opslaan, dus je moet hem in één keer invullen. De resultaten van het onderzoek worden in september gebundeld en gaan patiëntenorganisaties helpen om mensen met meerdere (chronische) aandoeningen beter van dienst te kunnen zijn. We zullen de resultaten graag met je delen.

Mocht je enige onvolkomenheid of een fout opmerken in de vragenlijst, laat het dan weten via m.degouw@patientenfederatie.nl.

Bedankt voor je hulp!