voedselallergie effect hoofdpijn

Gezocht: hoofdpijnpatiënten die ook antihistaminica of PeaPure gebruiken

Heb jij een (voedsel)allergie?  En gebruik je daarvoor (preventief) het middel Nalcrom, andere antihistaminica of het middel PeaPure voor chronische pijnklachten? En bemerk je daarbij een effect op je hoofdpijn en migraine? Laat het weten aan de redactie van Hoofdzaken, die een artikel over dit onderwerp voorbereidt.

Artsen schrijven Nalcrom voor om allergische reacties te voorkomen die veroorzaakt worden door bestanddelen in voedsel. Sommige lezers met histamine-intolerantie (geen allergie in strikte zin, want het immuunsysteem is daar niet bij betrokken; de allergische reacties zijn evenwel gelijksoortig) geven aan dat dit middel hen helpt migraineaanvallen te voorkomen. De bijsluiter vermeldt deze werking overigens niet. Ook is deze werking bij veel artsen niet bekend.

Palmitoylethanolamide is de werkzame lichaamseigen stof  in het middel PeaPure. Deze vetzuuramide werkt waarschijnlijk pijnstillend en ontstekingsremmend. Het zou stabiliserend werken op de mestcellen die bij overgevoeligheidsreacties stoffen als histamine afgeven en zo ontstekingsreacties in gang zetten.

Een reactie kun je sturen naar: hoofdzaken@hoofdpijnnet.nl.