Gezocht: mensen met chronische migraine voor feedbackpanel over neurostimulatie

Deze oproep is gesloten.


Een startend bedrijf uit Eindhoven werkt momenteel aan de ontwikkeling van een nieuw apparaat voor neurostimulatie voor mensen met o.a. chronische migraine. Het duurt nog jaren voordat dit apparaat beschikbaar komt en kan worden voorgeschreven door neurologen. De voorbereidingen voor de klinische studies worden wel al getroffen. Hierin zal de werkzaamheid en veiligheid van het apparaat worden onderzocht.

Bij de ontwikkeling wil het bedrijf graag de mening horen van ervaringsdeskundigen met chronische migraine. Ze willen leren welke vragen toekomstige gebruikers over het apparaat hebben en hoe de informatie over de therapie kan worden verbeterd.

Wat vraagt het bedrijf van het panel?

  • Online groepsbijeenkomst (1 uur in februari-maart; de datum wordt geprikt in overleg met de deelnemers) met een korte introductie van het bedrijf en een presentatie over neurostimulatie. Graag willen zij horen hoe jij over neurostimulatie en hun product denkt en wat eventueel je vragen of zorgen zijn.
  • Wat zou een nieuwe therapie moeten verbeteren aan je huidige situatie zodat het voor jou de moeite waard is? Ook wordt gevraagd naar je gebruik van een dagboek en welke informatie voor jou belangrijk is om bij te houden.
  • Na de bijeenkomst vul je thuis een vragenlijst in om je persoonlijke antwoorden toe te lichten.
  • Tijdens een individuele online bijeenkomst (30 minuten) bespreek je je antwoorden met een medewerker van het bedrijf.

Heb je chronische migraine (meer dan 15 hoofdpijndagen per maand, waarvan minstens 8 migrainedagen) en wil je meedenken? Meld je dan aan bij Domino Determann via onderzoek@hoofdpijnnet.nl. Vermeld bij je aanmelding ook je geslacht en leeftijd. Domino zal je e-mailadres vervolgens doorgeven aan de contactpersoon bij het bedrijf, waarna zij contact met je opnemen.

Als blijk van dank voor je deelname krijg je via Hoofdpijnnet een cadeaubon ter waarde van 25 euro. Er wordt mogelijk gevraagd of je in de toekomst beschikbaar bent voor een extra bijeenkomst, wat geheel vrijwillig is. Voor deelname aan een extra onderdeel ontvang je een nieuwe cadeaubon ter waarde van 25 euro.