relatie migraine hart en vaatziekten

Gezocht: migrainepatiënten m/v voor online focusgroep over relatie migraine en hart- en vaatziekten

Update 22-03-2021: Er zijn al ontzettend veel reacties binnengekomen, bedankt daarvoor! We hebben inmiddels genoeg vrouwelijke deelnemers, maar zijn nog specifiek op zoek naar mannen met migraine. 

Wil je bijdragen aan het ontrafelen van de relatie tussen migraine en hart- en vaatziekten? Voor dit onderzoek is Hoofdpijnnet voor het Erasmus MC in Rotterdam op zoek naar mensen met migraine die mee willen doen aan een online focusgroep.

Doel onderzoek
Migraine is een onderbelichte risicofactor voor hart- en vaat ziekten. Onderzoek naar migraine wordt vooral gedaan onder vrouwen. Onderzoek naar hart- en vaatziekten wordt vooral gedaan onder mannen. In dit onderzoek proberen onderzoekers een brug te slaan tussen beide ziekten en beide seksen. Doel is het onderzoeken van de samenhang tussen migraine en risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Dit onderzoek, de SERIOUS-studie, neemt sekse-, gender- en diversiteitsaspecten serieus.

Wat betekent deelname?
Je doet eenmalig mee aan één focusgroep. Je gaat online in gesprek met de onderzoekers en ongeveer zes andere patiënten over jouw ervaringen met migraine. Het zal bijvoorbeeld gaan over welke risicofactoren voor hart- en vaatziekten belangrijk zijn voor migrainepatiënten. Het gesprek zal ongeveer anderhalf uur duren en gaat via videobellen (bijvoorbeeld met Microsoft Teams of Skype. Weet je niet hoe dit werkt? Dan leggen we je dit uit!). Er is geen voorbereiding nodig. Als dank voor je deelname ontvang je een kleine attentie.

De focusgroep zal plaatsvinden op: dinsdag 6 april (19.30-21.00), woensdag 7 april (19.30-21.00) of donderdag 8 april (15.00-16.30).

Wie kan er meedoen?
We zijn op zoek naar mensen:

  • van 18 jaar of ouder;
  • met migraine;
  • met óf zonder hart- en vaatziekten;
  • die enthousiast zijn om mee te denken over bovengenoemd onderwerp

Wil je meedoen?
Voor meer informatie of om aan te melden mail je Domino Determann (coördinator patiënten participatie bij Hoofdpijnnet) via onderzoek@hoofdpijnnet.nl. Geef in je e-mail aan dat het gaat om de focusgroep voor de SERIOUS-studie en beantwoord ook de volgende vragen:

  • Wat is je geslacht?
  • Wat is je leeftijd?
  • Wat is je hoogst afgeronde opleiding?
  • Hoe lang heb je al migraine?
  • Op welke datum/data kun je meedoen?

We maken vervolgens een selectie van deelnemers en selecteren de datum waarop de meeste deelnemers beschikbaar zijn.