migraine pds

Gezocht: Volwassen vrouwen met migraine voor afstudeeronderzoek

Eva Grimbergen studeert Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en is bezig met een afstudeeronderzoek over de relatie tussen migraine en het Prikkelbare Darm Syndroom. Ze zoekt daarom vrouwelijke migrainepatiënten die willen meewerken aan haar onderzoek.

Eva Grimbergen: “Gezien het feit dat ik zelf sinds mijn negende jaar last heb van migraine, weet ik als geen ander hoe het is om een chronische aandoening te hebben en leek het mij zeer interessant om hier iets mee te doen tijdens mijn scriptie. Ik ben op zoek naar vrouwelijke migrainepatiënten die mee willen doen aan mijn onderzoek. Deze vrouwen wil ik gaan interviewen en ondervragen op darmklachten die mogelijk kunnen wijzen op het Prikkelbare Darm Syndroom. Er is al aangetoond dat migrainepatiënten meer kans hebben om PDS te ontwikkelen, maar ik wil meer weten over de aard van deze klachten door middel van het afnemen van diepte-interviews. Ook wil ik weten of migraine en PDS bijvoorbeeld tegelijkertijd opspelen en hoe dit zich dan precies uit.”

Voldoet u (of iemand die u kent aan onderstaande punten?
– U bent een volwassen vrouw (18-65 jaar) met migraine;
– U beheerst de Nederlandse taal;
– Uw migraine is gediagnosticeerd door een arts;
– U heeft GEEN andere darmaandoening(en) (m.u.v. gediagnosticeerde PDS);
– U bent bereid om af te spreken in persoon om een interview af te leggen.

Dan bent u geschikt voor het onderzoek. Heeft u interesse om aan het onderzoek deel te nemen, stuur dan een email naar Eva_Grimbergen3@hotmail.com of neem telefonisch contact op via 06-15051779. Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld (eventueel anoniem) en zullen alleen gedeeld worden met een superviserende diëtist uit het werkveld.