Vacature Regiovrijwilliger

Gezocht: Vrijwilligers voor lotgenotenmeetings op locatie

Hoofdpijnnet gaat in de loop van 2022 fysieke lotgenotenmeetings opzetten in het hele land. Het is de bedoeling om regelmatig verschillende activiteiten te organiseren, zoals lezingen, praatbijeenkomsten rondom een thema, gezamenlijke wandelingen, schrijfcafés, etc. De online lotgenotenmeetings zijn in corona-tijd al erg succesvol en zinvol gebleken. Het logische initiatief van live ontmoetingen vloeit hieruit voort. Voor deze lotgenotenmeetings op locatie zoeken we vrijwilligers die dit willen begeleiden.

Wat alle vormen van hoofdpijn gemeen hebben, is dat het vaak als een eenzame, onzichtbare ziekte is. Iedereen herkent zich wel in de slogan ‘Als je me ziet, dan heb ik het niet!’. Daarom is het zo prettig erkenning en herkenning bij lotgenoten te ervaren. Ook het uitwisselen van tips en informatie is positief en ondersteunend. Elkaar in het echt ontmoeten en gezamenlijk iets ondernemen geeft extra meerwaarde.

Wat ga je doen?

Voor de toekomstige lotgenotenmeetings op locatie zoekt Hoofdpijnnet vrijwilligers die graag activiteiten zouden willen begeleiden bij hen in de buurt. Hoofdpijnnet zal dit natuurlijk faciliteren en zorg dragen voor training en ondersteuning. Met de beperkingen die hoofdpijn-gerelateerde klachten nu eenmaal met zich meebrengen, wordt rekening gehouden. Er zijn bijvoorbeeld altijd minimaal twee vrijwilligers per activiteit/locatie én een back-up, zodat het geen probleem is als iemand eens uitvalt. Laat dat je dus in ieder geval niet tegenhouden.

Wat biedt Hoofdpijnnet?

  • Je maakt deel uit van een energieke en inspirerende werkomgeving met betrokken mensen.
  • Je komt in contact met mensen met dezelfde aandoening als jij.
  • Er is volop ruimte voor jouw bijdrage en goede ideeën, waardering voor je werk.
  • Je krijgt de mogelijkheid om je netwerk te vergroten en nieuwe contacten op te doen.
  • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via cursussen en trainingen bij PGO-Support.
  • Je krijgt waar nodig begeleiding en ondersteuning van onze vrijwilligerscoördinator.
  • Je kunt een beroep doen op onze vrijwilligerscoach, die samen met jou in kaart brengt wat je zoekt in vrijwilligerswerk, en hoe je daarbij een gezonde balans kunt behouden.

Interesse?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jolene Groen via vrijwilligers@hoofdpijnnet.nl.