what studie

Gezocht: vrouwen met migraine voor WHAT-studie

Over de rol van hormonen bij vrouwen met migraine is nog niet veel bekend. Er is grote behoefte aan een betere behandeling ter voorkoming van migraine bij vrouwen. Veel vrouwen gebruiken de anticonceptiepil als behandeling zonder dat hier duidelijk bewijs voor is. Uit een eerder kleinschalig onderzoek blijkt dat vitamine E mogelijk effectief is. Daarom is de WHAT! trial van start gegaan.

WHAT staat voor “Women, Hormones, Attacks and Treatment” (Vrouwen, Hormonen, Aanvallen en Behandeling). Het doel van de WHAT! trial is uitzoeken of het dagelijks slikken van de orale anticonceptiepil zonder stopweek OF vitamine E het aantal dagen met migraine kan verminderen.

De WHAT! trial duurt vier maanden: één maand zonder behandeling en drie maanden met behandeling (anticonceptiepil of vitamine E). Waarmee wordt behandeld wordt bepaald door loting. Tijdens het onderzoek wordt een digitaal hoofdpijndagboek bijgehouden. Daarmee kunnen we zien of het aantal dagen met migraine verandert. Het onderzoek vindt plaats in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Voor dit onderzoek zijn we nog hard op zoek naar deelnemers. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar WHAT@lumc.nl. Kijk voor meer informatie op www.whatstudy.nl.