Hoe tevreden ben je over je huisarts of specialist?

Deel je ervaringen op ZorgkaartNederland

Hoe tevreden ben je over je huisarts, specialist of andere zorgverlener? Hoofpijnnet en ZorgkaartNederland gaan samenwerken om mensen met migraine en hoofdpijn te stimuleren hun ervaringen te delen op ZorgkaartNederland.

ZorgkaartNederland

Op ZorgkaartNederland kunnen mensen hun waardering geven voor een zorgverlener of –instelling op basis van zes vragen. Die gaan over luisteren, informatieverstrekking, de behandeling, afspraken, medewerkers en de accommodatie. Niet alleen wordt de kwaliteit van de zorg zo voor iedereen in kaart gebracht, ook krijgen zorgverleners zelf inzicht in hun prestaties.

Initiatief

ZorgkaartNederland is een website van Patientenfederatie Nederland, zij vertegenwoordigt ruim 160 patiëntenorganisaties waaronder Hoofdpijnnet. De ervaringssite is onafhankelijk, betrouwbaar, heeft geen winstoogmerk en is van én voor patiënten. De betrouwbaarheid is onderzocht door het Talma Institute. Uit dat onderzoek blijkt dat het rapportcijfer van een arts, fysiotherapeut of andere zorgverlener betrouwbaar is als hij minimaal 9 waarderingen heeft. Bij ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen zijn 30 waarderingen voldoende voor een betrouwbaar beeld.

Samenwerking

We willen je graag helpen bij de keuze voor een zorgverlener die het beste bij je past. Daarvoor zijn voldoende ervaringen van anderen belangrijk. Samen met Patientenfederatie Nederland verzamelen we deze ervaringen.
Ook krijgen we de beschikking over de waarderingen die mensen achterlaten over hun zorgaanbieder. Hiermee krijgen we beter inzicht in de kwaliteit van de geboden zorg. Deze informatie gebruiken we in onze strijd voor de beste zorg.

Help je mee?

Laat jouw ervaring ook meetellen! Waardeer je arts, specialist of andere zorgverlener op ZorgkaartNederland. Help mee!