Alles over migraine - Hoofdpijnnet

Hoofdpijn, waar kan ik terecht?

Hieronder vind je een overzicht van behandelaars & instanties die je verder kunnen helpen.

Huisarts

Het klinkt misschien raar. Maar in de eerste plaats is het belangrijk om hoofdpijnklachten serieus te nemen. Te veel mensen denken dat hoofdpijn, nu eenmaal bij het leven hoort en dat de dokter niets kan betekenen. Heb je regelmatig hoofdpijn die niet met een eenvoudige pijnstiller te verhelpen is? Neem je klachten serieus en maak een afspraak met je huisarts.

Wil je weten wat voor soort hoofdpijn je hebt? Op de website van Thuisarts.nl vind je een hoofdpijnzelftest. Het is niet de bedoeling dat deze het bezoek aan en het onderzoek door de huisarts vervangt.

Hoofdpijncentrum

Mocht je er bij de huisarts niet uitkomen, laat je dan doorverwijzen naar een hoofdpijncentrum. Er zijn 40 hoofdpijncentra verdeeld over het hele land. Hier zijn neurologen werkzaam met speciaal aandachtsgebied hoofdpijn. Naast het feit dat deze neurologen belangstelling hebben voor de behandeling van hoofdpijn, werken ze vaak in een multidisciplinaire zorgstructuur. Dit betekent dat ook andere zorgprofessionals (zoals bijvoorbeeld een verpleegkundige of een fysiotherapeut) betrokken zijn bij de behandeling. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Welke vragen kan je stellen aan je huisarts of neuroloog

Je loopt de deur uit bij je huisarts (of neuroloog) en als je buiten staat denk je: ‘shit, die vraag had ik ook nog moeten stellen’. Herkenbaar?
Dit schema helpt je bij het stellen van de juiste vragen. Hopelijk helpt dit je een beetje verder op weg.

Hoofdpijnkalender

De hoofdpijnkalender helpt jou én de huisarts of neuroloog om beter inzicht te krijgen in jouw ‘hoofdpijnverhaal’.
Hoe heftig voelt de pijn? Hoe vaak heb je klachten? En – bij vrouwen – is er een verband met je menstruatiecyclus?

Download de Hoofdpijnkalender, houd deze 3 maanden bij en neem de ingevulde kalender mee naar je huisarts of neuroloog.

De ervaring van Hottie (42 jaar)

Alles proberen en daarna afkicken

[su_quote]Bij mijn eerste menstruatie, op mijn 17e, kreeg ik meteen hormonale migraine. Ik noem het ‘de sadist’. Hij is nooit meer weggegaan. De neuroloog omschrijft mijn aandoening als ‘therapie-resistente chronische migraine’. Het is een marteling waar geen behandeling tegen helpt en die alleen even pauze kende in de laatste maanden van mijn zwangerschappen. Therapieën, kuren, pillen, ik probeerde echt álles…[/su_quote]

Magazine Hoofdzaken

In het magazine Hoofdzaken staan bijdragen van deskundigen over de diverse soorten hoofdpijn. De nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken op hoofdpijngebied en op het gebied van aangezichtspijn worden op de voet gevolgd. Maar ook persoonlijke verhalen en tips van specialisten en ervaringsdeskundigen vormen een vast onderdeel van ons magazine.