Hoofdpijnnet start petitie: Vergoed baanbrekend migrainemedicijn voor grotere groep patiënten

Migraine staat op de tweede plaats van meest invaliderende ziektes ter wereld. Voor vrouwen zelfs op de eerste plaats. De nieuwe migrainemedicatie die nu in de basisverzekering komt, is voor slechts een beperkte groep. Hoofdpijnnet wil dat meer mensen het vergoed krijgen en is daarom een petitie gestart. Help mee en teken de petitie!

Petitie

Wij

migrainepatiënten, familie, vrienden, collega’s, werkgevers en behandelaars van migrainepatiënten.

constateren

  • Migraine is een chronische hersenziekte en kan zeer invaliderend zijn.
  • Er is nu eindelijk een preventief medicijn specifiek ontwikkeld.
  • Vergeleken met andere medicaties heeft het heel weinig bijwerkingen en groot gebruikersgemak.
  • De toediening gebeurt door de patiënt zelf, thuis, waardoor iemand zich minder patiënt voelt én de ziekenhuiskosten omlaag gaan. ‘Ik heb mijn leven terug’ is een veel gehoorde reactie. Of ‘een betere kwaliteit van leven’.

en verzoeken

Dat de CGRP-remmer voor een grotere groep vergoed wordt. De grens ligt nu bij 15 hoofdpijndagen per maand waarvan 8 migraine. Dat moet anders. Wij vinden de afbakening door het Zorginstituut nu te kunstmatig. Want mensen zijn het ene jaar hoog-episodisch en het andere jaar chronische patiënt. Dus laat het over aan de hoofdpijnneuroloog, op basis van de EMA-richtlijn van minimaal 4 migrainedagen per maand, wie voor vergoeding in aanmerking komt.