ZORGELOOS NAAR SCHOOL MET MIGRAINE / SAMEN STERK

Vanaf 12 september tot 1 oktober schenken Hoofdpijnnet en de Stichting Zorgeloos naar School uitgebreid aandacht aan kinderen met migraine.

Bij deze online campagne staat het verhaal van de twaalfjarige Emma centraal. Na een paar lastige jaren op de basisschool, start ze nu met frisse moed op een middelbare school. Ze is hierin begeleid door uiteenlopende mensen. In dit deel maken we een uitstapje naar een handig boek over (chronische) pijn voor kinderen en ouders. En je kunt nu een exemplaar winnen! Lees hieronder hoe je meedoet aan deze winactie.

Deel 4. Boek ‘Het Geheim van Pijn’ + winactie

Op zoek naar een boek over pijn speciaal voor kinderen? Het Geheim van Pijn is een boek met aantrekkelijke illustraties dat door kinderen vanaf 10 jaar zelf gelezen kan worden, maar zeker ook interessant is voor volwassenen. Door middel van twee verhalen wordt duidelijk wat acute pijn en chronische pijn is.

Het eerste verhaal is het verhaal van Dana en hierin wordt het proces van “acute” pijn beschreven. Onder leiding van dokter Thomas en door middel van een virtual reality bril, duikt ze in haar lichaam. Samen komen ze langs plekken in haar lichaam en brein die belangrijk zijn in haar pijn verhaal. Ze ontdekken wat er allemaal van invloed is op het voelen van pijn en wat Dana hieraan kan doen.

Het tweede verhaal is het verhaal van Timo. Timo heeft chronische pijn en samen met Dana en dokter Thomas duikt hij ook zijn lichaam in om het geheim van zijn pijn te ontrafelen.

De auteurs zijn Floor van der Valk en Tamara van der Houwen. Zij zijn beiden fysiotherapeut en gespecialiseerd in pijn. Eerder al schreven Cara en Natacha Francken een recensie over dit boek voor kinderen en hun ouders.

Winactie

Speciaal voor de lopende campagne Zorgeloos naar School met migraine geven we 10 exemplaren van dit boek weg. Hoe je kunt winnen? Simpel! Stuur een mailtje naar esther@hoofdpijnnet.nl met je naam en adresgegevens en waarom je graag dit boek wil winnen. De 10 personen met de origineelste reactie ontvangen een boek eind oktober thuisgestuurd. Of je een boek hebt gewonnen hoor je in de eerste week van oktober via de website en social media kanalen van Hoofdpijnnet!

Extra leuk om te vermelden is dat deze boeken beschikbaar zijn gesteld door het samenwerkingsverband Pijnpatiëntennaar1stem waar Hoofdpijnnet ook al jaren bij is aangesloten.