Hoofdpijn en Werk

Hoofdpijn en werk is soms een lastige combinatie. Het ingewikkelde is dat de buitenwereld de ziekte niet kan ‘zien’ en dat de aandoening zich (gelukkig) niet altijd voordoet. Juist omdat de aanvallen zo lastig te voorspellen zijn, is het plannen van werk soms heel lastig. Hoofdpijnnet helpt je graag om met plezier aan het werk te kunnen of te blijven.


Richtlijn Migraine en Werk

In de Richtlijn Migraine en Werk staat beschreven wat de beste zorg en ondersteuning voor mensen met migraine op en rond het werk is. Er staan aanbevelingen in voor mensen met migraine en aanbevelingen voor zorg- en hulpverleners en werkgevers. Mensen met migraine kunnen hiermee, zo goed mogelijk, aan het werk gaan én aan het werk blijven.

[maxbutton id=”1″ url=”https://hoofdpijnnet.nl/wp-content/uploads/Richtlijn-Migraine-en-Werk-Publieksversie.Hoofdpijnnet.pdf” text=”Bekijk Richtlijn Migraine” ]


Brochure ‘Migraine & Werk, van dilemma naar doorpakken’

Meer begrip, openheid en samenwerking zijn cruciaal om volwaardig te kunnen meedoen in het arbeidsproces. Samen met werkgevers, behandelaars én werknemers gaan we hier komende jaren werk van maken! Lees in dit boekje meer over onze visie en toekomststrategie.

[maxbutton id=”1″ url=”https://hoofdpijnnet.nl/wp-content/uploads/HPN001_digitaal_themanummer_5-1.pdf” text=”Download het boekje hier” ]


Adviespunt Werk

Maak gebruik van de kennis en ervaring van ons Adviespunt Werk. Hier kun je terecht voor hulp als je door ernstige hoofdpijnklachten vastloopt op je werk.

Ga naar Adviespunt Werk


Hulp bij re-integratie

Zit je ziek thuis en is het de bedoeling dat je weer aan de slag gaat via een re-integratietraject? Er is sinds kort een online leerprogramma om je te helpen bij alle obstakels en vragen die je tegenkomt in dit proces. Kijk voor een eerste indruk op de Mijn Re-integratieplan website of download de flyer. Hoofdpijnnet is partner in dit programma en kan daarom aan een bepaald aantal leden een gratis licentie voor dit programma bieden. Interesse om deel te nemen? Stuur ons dan even een mailtje.


Arbeidsparticipatietool

Ben je op zoek naar handige hulpmiddelen om meer grip te krijgen op werk of studie, ondanks zware hoofdpijnklachten? Zoek je tips om met je werkgever of docent in gesprek te gaan? Kijk dan op Arbeidsparticipatietool.nl. Hoofdpijnnet was betrokken bij de ontwikkeling van deze site over werk en studie voor mensen met chronische ziekten. Enkele hulpmiddelen zijn o.a. een studietool, een arbeidsparticipatietool en een app die  te downloaden is in de Google Playstore (Android) (zoek op ‘hoofdpijn en werk’).