Hulp nodig?

Hoofdpijnnet helpt je graag verder! Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn.

Huisarts

Het klinkt misschien raar. Maar in de eerste plaats is het belangrijk om hoofdpijnklachten serieus te nemen. Te veel mensen denken dat hoofdpijn, en zelfs migraine, nu eenmaal bij het leven hoort en dat de dokter niets kan betekenen. Heb je regelmatig hoofdpijn die niet met een eenvoudige pijnstiller te verhelpen is? Neem je klachten serieus en maak een afspraak met je huisarts.


Hoofdpijncentrum

Mocht je er bij de huisarts niet uitkomen, laat je dan doorverwijzen naar een hoofdpijncentrum. Er zijn 40 hoofdpijncentra verdeeld over het hele land. Hier zijn neurologen werkzaam met speciaal aandachtsgebied hoofdpijn. Naast het feit dat deze neurologen belangstelling hebben voor de behandeling van hoofdpijn, hebben ze bovendien in hun ziekenhuis veelal een dusdanige multidisciplinaire zorgstructuur, dat zij het predicaat ‘hoofdpijncentrum’ mogen voeren. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Hoofdpijncentra.

Wil je weten welk hoofdpijncentrum het beste aansluit bij jouw wensen? Kijk dan op de Keuzehulp van Patiëntenfederatie Nederland. Je kan er ook zelf een beoordeling achterlaten. Zo help je elkaar aan de juiste zorg, passend bij ieders persoonlijke situatie en voorkeur.


Wat Hoofdpijnnet voor je heeft

Hoofdpijnlijn

Ervaringsdeskundigen staan je graag te woord. Ook voor niet -leden!

Lees meer over de Hoofdpijnlijn

Adviespunt Werk

Onze gratis ledenservice over allerhande zaken rondom werk.

Lees meer over het Adviespunt Werk

Bijeenkomsten

Vrijwilligers van Hoofdpijnnet organiseren verspreid door het land regelmatig bijeenkomsten. Iedere keer over een ander onderwerp. Maar vast onderdeel is het uitwisselen van ervaringen en tips.

Lees meer over onze bijeenkomsten

Brochures en hulpmiddelen

Hoofdpijnnet biedt gratis onafhankelijke informatie. Onze brochures zijn geschreven door hoofdpijnneurologen en voorgelegd aan een groep ervaringsdeskundigen. Zo kun je erop vertrouwen dat de informatie betrouwbaar is.

Ga naar de brochures

Apps en nuttige links

  • Hoofdpijn App
    Met deze gratis Hoofdpijn App kun je simpel en snel je hoofdpijnaanvallen registreren en een persoonlijk hoofdpijndagboek maken. Handig voor je behandelend arts. Download de app hier via Google Play of de App Store.
  • Migraine Buddy
    Deze uitgebreide app helpt je bij het registreren van je hoofdpijn. Naast het snel en eenvoudig registreren van je aanvallen kan deze app je helpen bij het identificeren van je triggers. Zo krijg je meer inzicht in je hoofdpijn. Ook helpt het de communicatie met je arts te verbeteren. De app koppelt je aanvalsregistratie aan het weer, je slaappatroon en andere factoren waardoor je na korte tijd meer inzicht krijgt in je hoofdpijnpatroon en hiervan een mooi rapport genereert. Download de app hier via Google Play of de App Store.
  • Tacsweb.nl
    Op de website Tacsweb.nl vind je veel informatie over clusterhoofdpijn. TAC staat voor Trigeminale Autonome Cefalalgieën. Het is een medisch erkende term die de aandoeningen Clusterhoofdpijn, CPH en Sunct/Suna vertegenwoordigt. De site is een initiatief van Facebookgroep Clusterhoofdpijn, waar je terecht kunt om ervaringen uit te wisselen met andere clusterpatiënten.
  • De Hersenstichting
    De Hersenstichting zet zich in voor meer onderzoek en betere zorg voor mensen met een hersenaandoening.
  • Nederlandse Hoofdpijn Vereniging
    De NHV is een platform met uitgebreide informatie over hoofdpijnonderzoek en hoofdpijnbehandeling.
  • Patientenfederatie Nederland
    De Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties, waaronder Hoofdpijnnet.
  • WOMEN Inc.
    WOMEN Inc. zet zich in om de gezondheidszorg voor vrouwen te verbeteren, ook op het gebied van migraine.
  • Zorgeloos naar school.
    Deze organisatie Zorgeloos naar school zet zich in voor betere ondersteuning op school van jongeren met een chronische aandoening. De website biedt heldere en uitgebreide informatie voor leerlingen, ouders, scholen en zorgprofessionals.

Cursus ‘Omgaan met pijn’

Verschillende patiëntenorganisaties vragen aandacht voor chronische pijn. Meer info, praktische tips en adviezen? Doe de online cursus ‘Sterk met pijn’.

Lees meer over deze cursus