
De bedrijfsarts, mijn leidinggevende en mijn arts geven tegenstrijdige adviezen. Wat nu?
Het kan gebeuren dat de bedrijfsarts en/of jouw leidinggevende vindt dat je bepaald werk kunt doen, of dat je een bepaald aantal uren moet kunnen werken, terwijl jouw neuroloog, psycholoog of andere behandelaar je een heel ander advies geeft. Wat doe je dan?
Zorg allereerst dat je zelf goed begrijpt wat je kunt en wat jouw mogelijkheden en beperkingen zijn. Weet wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen, en neem je terugkerende hoofdpijn serieus. Als je de indruk hebt dat de bedrijfsarts/leidinggevende onvoldoende begrijpen wat de impact van jouw hoofdpijn is op je werk, probeer dit dan zo helder mogelijk uit te leggen.

Helma van Adviespunt Werk
‘Geef aan bij de bedrijfsarts: bel mijn neuroloog.”
Ook kun je de bedrijfsarts vragen contact op te nemen met jouw behandelaar (bijvoorbeeld de neuroloog of psycholoog), of andersom. Bedrijfsartsen en behandelaren zijn hier over het algemeen wat terughoudend in, dus bereid je goed voor en dien je verzoek krachtig in. Het kan helpen dit verzoek schriftelijk te doen.
Kom je er zo niet uit en ben je het niet eens met het advies van de bedrijfsarts, dan kun je advies inwinnen bij de vakbond, een arbeidsjurist of het Juridisch Loket. In het uiterste geval kun je bij UWV een deskundigenoordeel aanvragen: een onafhankelijk en deskundig oordeel over de situatie.

Ook gebruik maken van het Adviespunt Werk?
Word lid van Hoofdpijnnet
Extra informatie op het ledenportaal
Meer weten over dit onderwerp? Op het ledenportaal van Hoofdpijnnet vind je extra uitgebreide antwoordpagina’s met nog meer filmpjes, brochures, checklists en heel veel andere nuttige informatie over Hoofdpijn & Werk.
Word nu lid
Het ledenportaal met alle extra informatie is alleen beschikbaar voor leden van Hoofdpijnnet. Meld je nu aan en profiteer meteen van fijne voordelen en extra’s:
- Je krijgt toegang tot het ledenportaal met achtergrondverhalen, alle edities van het magazine Hoofdzaken en meer;
- Je kunt een beroep doen op het Adviespunt Werk;
- Je kunt meedoen met de webinars en meetings exclusief voor leden;
- Je ontmoet andere mensen met ernstige hoofdpijn, ook online;
- Als lid van een patiëntenvereniging kun je de cursus ‘Sterk met pijn‘ volgen;
- Je kunt een vraag stellen aan ons Medisch Advies College;
- Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via ons magazine Hoofdzaken (4 x per jaar).
De antwoorden zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en verwijzingen zijn gekozen op basis van de inhoudelijk toegevoegde waarde. Bekijk hier onze disclaimer.