lumc clusterhoofdpijn

LUMC zoekt mensen met episodische clusterhoofdpijn voor CHIANTI-onderzoek

Het LUMC zoekt mensen met episodische clusterhoofdpijn voor deelname aan het CHIANTI-onderzoek (een éénmalige injectie bij de grote achterhoofdzenuw).

Het Leidse clusterhoofdpijn onderzoeksteam gaat beginnen met het onderzoek naar de behandeling van episodische clusterhoofdpijn met een GON-injectie in het kader van twee onderzoekbeurzen die we hebben gekregen van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en de Hersenstichting onder de noemer: ‘Sneller, Beter Behandelen’. Deze injectie is een eenmalige injectie met ontstekingsremmers rondom de grote achterhoofdszenuw (de GON, figuur 1). Er zijn goede aanwijzingen dat dit effectief is voor de behandeling van clusterhoofdpijn, maar de injectie is nog nooit goed onderzocht als eerstekeusbehandeling. Het onderzoek zal naast in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ook plaatsvinden in het Alrijne Ziekenhuis, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, het Tergooi Ziekenhuis, het Zuyderland Ziekenhuis en de Boerhaave Clinics.

We zoeken voor dit onderzoek mensen tussen de 18 en 65 jaar met episodische clusterhoofdpijn die in de eerste vier weken van een clusterepisode zitten en nog geen onderhoudsmedicatie zoals verapamil of topiramaat gebruiken (aanvalsmedicatie mag normaal gebruikt worden).

Bent u geïnteresseerd in dit onderzoek of wilt u meer informatie over dit onderzoek, mail dan naar CHIANTI@lumc.nl of ga naar www.LUMC.nl/CHIANTI