hoofdpijnnet schrijfcafe

30 september / 28 oktober: Hoofdpijnnet Schrijfcafé (alleen voor leden)

Hoofdpijnnet biedt in het najaar van 2023 weer een workshop van twee Schrijfcafés aan, op zaterdag 30 september en 28 oktober. Doe ook mee!

Hoofdpijnnet organiseert verschillende soorten activiteiten, waarbij je je verhaal kunt delen en tips en ervaringen kunt uitwisselen met mensen die ook een hoofdpijnaandoening hebben. Een van deze activiteiten is het Schrijfcafé. Creatief of reflectief schrijven is als het pellen van een ui: terwijl je schrijft kom je bij steeds diepere lagen van jezelf terecht. Vaak levert dit nieuwe en verrassende inzichten op en bovenal is het een feestje om te doen.

Hoe werkt het?

We komen online bij elkaar via Zoom. Er worden steeds kleine schrijfopdrachten gegeven. De truc is om net iets sneller te schrijven dan je normaal gewend bent en jezelf niet te corrigeren. Gewoon opschrijven wat er in je opkomt.

Na een aantal opdrachten lezen we onze geschreven teksten aan elkaar voor. Bij een grotere groep deelnemers doen we dit in kleine groepjes in zg. ‘break-out rooms’. Het voorlezen is op basis van vrijwilligheid natuurlijk, maar is wel het leukst om te doen. Ook al heeft iedereen een net even ander verhaal of een andere insteek, toch is er vaak herkenning en dat maakt het delen zo bijzonder.

Ervaring met schrijven is totaal niet nodig, alleen een schrift of boekje plus fijne pen is voldoende, en voor last minute afzeggingen i.v.m. hoofdpijn, of gewoon een off-day, is ook begrip.

Wil je het thuis eerst eens uitproberen? Kies dan b.v. een quote van één van de Pickwick-theezakjeslabels op de afbeelding, schrijf die op als titel, zet een wekker op 10 minuten en schrijf vervolgens achter elkaar door. Als je even niks weet, schrijf je dat gewoon op, totdat een andere gedachte zich weer aandient. Stop als je wekker gaat, lees het terug en kijk waar je pen je heeft gebracht. Misschien wel bij een heel ander onderwerp dan waar je mee begon!

theezakjes schgrijfcafe

Datum en tijd

De Schrijfcafés worden online via Zoom gegeven op zaterdagochtend 30 september en 28 oktober van 10.30 tot ongeveer 11.30/12.00 uur. Je kan je opgeven voor beide Schrijfcafés of voor een enkele.

Aanmelden

Ben je lid van Hoofdpijnnet en wil je meeschrijven? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@hoofdpijnnet.nl. Vermeld daarbij duidelijk:

-welke datum of data je wilt meedoen;
-je telefoonnummer.

Je hoort dan of er nog plaats is en krijgt de Zoomlink toegestuurd. Er wordt een tijdelijke app-groep aangemaakt, dat is handig voor last minute afzeggingen en contact tijdens eventuele technische problemen e.d.. Het maximum aantal deelnemers is ongeveer 15.

De Schrijfcafés worden gegeven door Johanneke Kramer. Zij is migrainepatiënt en van beroep docente Engels. Na het volgen van diverse cursussen, waaronder de Shodo gecertificeerde cursus “Luister naar je pen”, de CIVAS-cursus “Creatieve Therapie”, en de Practitioners-nascholing “CWTP, Creative Writing for Therapeutic Purposes” is ze sinds een aantal jaar ook actief als schrijfcoach.