animatie hoofdpijn en werk

Nieuw: Patiëntenvoorlichting, van spreekkamer tot huiskamer

Voor een nieuwe vorm van patiëntenvoorlichting werkt Hoofdpijnnet nauw samen met neurologen en Editie Migraine. Eén van de bedenkers van deze vorm van voorlichting is dr. Rolf Fronczek, neuroloog in het LUMC te Leiden. Het was zijn idee om animaties voor hoofdpijnpatiënten te ontwikkelen over belangrijke en veel besproken onderwerpen. Deze animaties kunnen zowel in de spreekkamer als door de patiënt thuis bekeken worden.

Animaties over migraine en andere hoofdpijnsoorten

Om ervoor te zorgen dat de voorlichting over medische onderwerpen ook begrijpelijk is voor een patiënt is Hoofdpijnnet betrokken geweest bij de ontwikkeling van de eerste vijf medische animaties:

  • De verschillende hoofdpijnsoorten
  • De verschillende fases van een migraineaanval
  • Medicatieovergebruik & medicatieovergebruikshoofdpijn
  • Aanvalsmedicatie bij migraine
  • Het voorkomen van een migraineaanval

Animaties over impact op werk en sociaal leven

Ernstige hoofdpijn heeft ook impact van hoofdpijn op het werk en het sociale leven. Hiervoor heeft Hoofdpijnnet twee animaties ontwikkeld, waarvan de eerste inmiddels beschikbaar is.

  • Hoofdpijn & werk
  • Hoofdpijn & sociaal leven

Naast deze animaties zijn er ook twee folders ontwikkeld waarmee de neuroloog en de patiënt eenvoudiger een gezamenlijke keuze kunnen maken bij de medicatie voor het voorkomen van een migraineaanval. Deze folders zijn ontwikkeld in samenwerking met dr. Willem Oerlemans, neuroloog bij DC Klinieken Almere en ook bestuurslid bij Hoofdpijnnet.

Hoe werkt ‘Patiëntenvoorlichting, van spreekkamer tot huiskamer’?

Deze voorlichting is voor neurologen en hoofdpijnverpleegkundigen beschikbaar via Editie Migraine (emigraine.nl) en kan door hen met jou worden gedeeld.

  • De neuroloog of hoofdpijnverpleegkundige logt in op Editie Migraine, kiest voor ‘Patiëntenvoorlichting’ en selecteert de voorlichting die met de patiënt gedeeld moet worden
  • Jij ontvangt een link via je eigen e-mailadres, je eigen 06-nummer of een kaartje dat je behandelaar aan je meegeeft. Deze link opent een pagina op de website van Hoofdpijnnet waar de geselecteerde voorlichting voor je klaar staat om ook thuis bekeken te worden. Voor de duidelijkheid, je e-mailadres of je 06-nummer wordt niet opgeslagen en slechts eenmalig gebruikt.

Met deze vorm van voorlichting kan je sneller en breder worden geïnformeerd en heb je eerder contact met Hoofdpijnnet.

Voorlichting over Hoofdpijn & werk

Met de animatie ‘Hoofdpijn & werk’ geven we antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe kun je omgaan met hoofdpijn op je werk?
  • Waar kun je met je vragen terecht?
  • Wie kan je hulp bieden?
  • Wat kan de patiëntenvereniging Hoofdpijnnet voor je doen?

Bekijk de teaser hier:

De volledige animatie is te zien op het ledenportaal.

Vraag het je neuroloog of hoofdpijnverpleegkundige

‘Patiëntenvoorlichting, van spreekkamer tot huiskamer’ is nieuw, misschien is nog niet iedere neuroloog of hoofdpijnverpleegkundige ermee bekend. Mogelijk dat je tijdens je volgende afspraak je behandelaar op deze nieuwe vorm van voorlichting wilt wijzen. Hiervoor zou je dit kaartje kunnen gebruiken.

Suggesties?

In de toekomst zal er meer voorlichting worden ontwikkeld. Heeft u een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten!