hoofdzaken nieuw

Magazine Hoofdzaken

Hoofdzaken is het ledenmagazine van Hoofdpijnnet dat vier keer per jaar verschijnt. In Hoofdzaken lees je achtergrondartikelen en ervaringsverhalen over ernstige hoofdpijn. Van migraine tot aan spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en aangezichtspijn en zeldzame hoofdpijnaandoeningen.

Op het ledenportaal vinden leden van Hoofdpijnnet deze editie en ook eerdere edities van het blad terug.

Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.

Hoofdzaken #4, 2022

Verschijnt op 16 december 2022

Beat the Beast
Marion Vörgers (coverfoto) heeft chronische clusterhoofdpijn. Ondanks alles is en wil zij positief in het leven staan. Waar mogelijk zet Marion zich in voor haar lotgenoten. Om die reden deed zij mee aan een halve triatlon in Oostenrijk om geld op te halen voor onderzoek naar cluster. Ze deed dat onder de vlag van stichting Beat the Beast.

M/v-verschillen
De benoeming van Antoinette Maassen van den Brink tot hoogleraar is aanleiding om haar aan het woord te laten over haar vakgebied, triptanen als de gouden standaard en de m/v-verschillen bij migraine. ‘De medicatie zal bij vrouwen en mannen meer op maat gesneden moeten worden.’

De Jannetta
Voor mensen met ernstige aangezichtspijn (AP) is de zogeheten Jannetta-operatie de weg naar verlossing. Deze hersenoperatie is niet zonder risico’s maar wel de beste oplossing voor AP: direct resultaat en een goed langetermijneffect. Drie mensen vertellen over hun ervaringen met ‘de Jannetta’.

Feestdagen
Met de feestdagen voor de deur hebben we twee cadeautjes voor de lezers. Het ene is een idee voor een feestelijke en alcoholvrije ijskoude cocktail. Het tweede, kleine geschenk is een extra lange column van Marieke Groen over wat ons bindt (tijdens de feestdagen). Van harte aanbevolen.