hoofdzaken nieuw

Magazine Hoofdzaken

Hoofdzaken is het ledenmagazine van Hoofdpijnnet dat vier keer per jaar verschijnt. In Hoofdzaken lees je achtergrondartikelen en ervaringsverhalen over ernstige hoofdpijn. Van migraine tot aan spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en aangezichtspijn en zeldzame hoofdpijnaandoeningen.

Op het ledenportaal vinden leden van Hoofdpijnnet eerdere edities van het blad terug.

Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.

Hoofdzaken #2, 2022

Verschijnt op 10 juni 2022

Sport als medicijn?
Sporten is gezond maar in combinatie met hoofdpijn niet altijd te doen. Vaak is de pijn zo belastend dat het onmogelijk is om bijvoorbeeld nog langer te voetballen, te zwemmen of te fitnessen. Andersom is ook mogelijk. In sommige gevallen kan sporten de hoofdpijnklachten verlichten of zelfs een preventieve werking hebben. Interessant, dus hoe zit dat?

Help! De zomer
Een lange warme zomer is voor veel mensen met hoofdpijn geen onverdeeld genoegen. Fel zonlicht, herrie op straat, de indringende barbecuegeuren van de buren: onbeheersbare prikkels waar je met een bonzend hoofd niet op zit te wachten. Maar de voornaamste vijand voor je hoofd is de hitte. Hoe hou jij de boel koel in de zomer? Lees de tips & tricks.

Bijwerkingen CGRP-remmers
Zoals elk medicijn hebben ook de nieuwe migraineremmers bijwerkingen. Lareb, het bijwerkingencentrum, heeft inmiddels verschillende meldingen over deze CGRP-remmers gekregen, zoals spier- en gewrichtspijn en vermoeidheid. Welke zijn er nog meer? We zetten de zaken op een rijtje.

Leven in een koepel
Twee jaar geleden was Carli van Mil uit Oss een gezonde, jonge vrouw. In de bloei van haar leven. Door onvoorziene omstandigheden lijdt Carli aan atypische aangezichtspijn. Daardoor is haar hele leven letterlijk op z’n kop komen te staan. ‘Soms zit ik voor mijn gevoel alleen in mijn eigen bubbeltje op de bank. Het voelt alsof ik vastzit in een koepel.’