hoofdzaken nieuw

Magazine Hoofdzaken

Hoofdzaken is het ledenmagazine van Hoofdpijnnet dat vier keer per jaar verschijnt. In Hoofdzaken lees je achtergrondartikelen en ervaringsverhalen over ernstige hoofdpijn. Van migraine tot aan spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en aangezichtspijn en zeldzame hoofdpijnaandoeningen.

Op het ledenportaal vinden leden van Hoofdpijnnet deze editie en ook eerdere edities van het blad terug.

Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.

hoofdzaken 3 magazine

Hoofdzaken #3, 2022

Verschijnt op 30 september 2022

Dagelijkse hoofdpijn
Laura den Brok was bijna 10 jaar toen zij voor het eerst hoofdpijn kreeg. Na een omweg via huisarts, kinderarts en psychologen stelde een neuroloog pas zes jaar later vast dat zij chronisch dagelijkse hoofdpijn heeft. Nu op haar 27ste vertelt de Brabantse bedrijfsjurist haar verhaal over hoe zij tot nog toe met de voortdurende hoofdpijn leeft.

Op de bres
Gisela Terwindt is de nieuwe hoofdpijnprofessor in ons land. Als opvolger van Michel Ferrari pleitte zij in haar inaugurale rede als hoogleraar Neurologie voor een prominentere plaats van hoofdpijn in de zorg. ‘Ik denk wel eens: zou hoofdpijn niet sexy genoeg zijn in en buiten de medische wereld?’ Een interview met haar.

Omgaan met aangezichtspijn
‘Ik heb geleerd in mijn agenda eerst de vrije tijd in te vullen en pas daarna de afspraken.’ De 46-jarige Astrid Plandsoen heeft aangezichtspijn maar laat zich niet uit het veld slaan. Astrid richt zich op wat zij wel kan. ‘Dat geeft écht houvast. Het blijft zoeken naar een manier om toch aan het sociale leven mee te kunnen doen en niet mezelf voorbij te lopen.’

Lotgenotencontact op Facebook
Wat is de meerwaarde van de Supportgroep Migraine op Facebook? Het lotgenotencontact, antwoordt Lonneke Scholten die namens Hoofdpijnnet het beheer voert van dit digitale loket. ‘Migraine is heel complex en voor iedereen anders. Mensen willen gehoord worden en hun verhaal kwijt. Ze zoeken ook naar een oplossing.’