hoofdzaken nieuw

Magazine Hoofdzaken

Hoofdzaken is het ledenmagazine van Hoofdpijnnet dat vier keer per jaar verschijnt. In Hoofdzaken lees je achtergrondartikelen en ervaringsverhalen over ernstige hoofdpijn. Van migraine tot aan spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en aangezichtspijn en zeldzame hoofdpijnaandoeningen.

Op het ledenportaal vinden leden van Hoofdpijnnet deze editie en ook eerdere edities van het blad terug.

Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.

Hoofdzaken #4, 2023

verschijnt op 15 december 2023

Positieve gezondheid

Gezondheid is meer aspecten dan alleen de afwezigheid van ziekte. Daarover kan dr. Sandra van Hogen-Koster het een en ander vertellen. En dat doet deze lector ook, niet alleen in haar beroep. Zij deelde haar expertise ook tijdens de online workshops ‘Je bent meer dan je hoofdpijn’.

Verboden te roken

Roken speelt waarschijnlijk een belangrijke rol bij het ontstaan van clusterhoofdpijn. In een internationaal onderzoek is gewerkt aan een uitgebreide genetische studie naar deze suicide headache. Met gegevens van meer dan 35.000 deelnemers werden verschillende genetische risicofactoren ontdekt, waarvan roken er dus een blijkt te zijn.

Tips voor de feestdagen

Hoe komen we de feestdagen deze maand door met geen of zo min mogelijk hoofdpijn- en aangezichtspijnklachten? We vroegen het de volgers in de Facebookgroepen van Hoofdpijnnet, evenals die op Instagram. Het resultaat was een bonte verzameling aan tips en (goede) ervaringen.

Milde hoofdpijn

Dagelijks ervaart een op de zes mensen hoofdpijnklachten. Om hen bij te staan is er nu een nieuwe app: de Hoofdpijn Coach. Een gratis digitale hulp voor iedereen die regelmatig milde hoofdpijn heeft. Met medewerking van Hoofdpijnnet.

Migrainevriendelijk

Hoe kun je de werkomstandigheden aanpassen voor mensen met migraine? Zijn er al bedrijven en organisaties in ons land die werknemers met migraine de helpende hand toesteken? En hoe gaan bedrijfsartsen ermee om? We gingen op zoek naar de antwoorden.

Dit en meer in ons ledenmagazine. Benieuwd naar Hoofdzaken? Word lid van Hoofdpijnnet en ontvang het blad vier keer per jaar.

.