Hoofdpijnnet werkt hard aan betere hoofdpijnzorg. Benieuwd wat we de afgelopen jaren hebben bereikt? Lees het in onze jaarverslagen.

Jaarstukken 2021

Jaarstukken 2020

Jaarstukken 2019

Bekijk de jaarverslagen van de vereniging over 2019. In het jaarverslag 2019 staat bovendien voor het eerst ook een uitgebreid toekomstplan.

Jaarstukken 2018

Bekijk de jaarverslagen van de Vereniging over 2018:

Transparantie

Net als andere patiëntenverenigingen kent Hoofdpijnnet meerdere inkomstenbronnen. Grofweg is dat:  lidmaatschapsgeld, structurele instellingssubsidie van het ministerie van VWS, projectsubsidie, inkomsten door patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen, óf sponsoring. Dat laatst kan ook van farmaceutische bedrijven afkomstig zijn. De randvoorwaarden zijn door de overheid strikt omschreven en nooit gerelateerd aan de promotie of verkoop van medicatie.  De bedrijven hebben daarbij geen enkele zeggenschap over de inhoud van de gesponsorde activiteit en worden daar streng op gecontroleerd. Zie ook www.transparantieregister.nl

Ons doel is om objectieve en feitelijke informatie te bieden die hoofdpijnpatiënten verder helpt. Daar hoort het bespreken van passende medicatie bij. Een ander onderdeel hiervan is het bespreken van wat je zelf kunt doen om beter grip te krijgen op je migraine, bijvoorbeeld door anders om te gaan met de aandoening of door middel van leefstijlaanpassingen. Wij zijn echter terughoudend met gezondheidsclaims en het plaatsen van informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is.