Voor de pers

Voor de pers

Meer weten over Hoofdpijnnet en onze standpunten? Hier vind je onze persberichten, media-uitingen, standpunten en onze contactinformatie voor woordvoering. Voor meer informatie en/of vragen kunnen journalisten contact opnemen met directeur Nelleke Cools, directeur@hoofdpijnnet.nl (tel.: 06 42899693).


Nieuw preventief migrainemedicijn: CGRP-remmer

Sinds november 2018 hebben drie leveranciers van de CGRP-remmer, een nieuw preventief migrainemedicijn, goedkeuring op Europees niveau. Dat betekent dat hun medicijnen ook in Nederland beschikbaar zijn. Ze worden echter (nog) niet vergoed door de zorgverzekering. Of dat gaat gebeuren en voor wie, wordt getoetst door Zorginstituut Nederland. Hoofdpijnnet pleit voor een snelle procedure en vergoeding van deze medicijnen.

Lees meer over de stand van zaken rondom de vergoeding van de CGRP-remmers


Rapport SEO ‘De economische effecten van migraine’

In 2008 bracht De Nederlandsche Bank een rapport uit over de maatschappelijke kosten van migraine. Hoofdpijnnet vond het hoog tijd voor een update van dit rapport en liet bureau SEO onderzoek uitvoeren naar de impact van migraine.

Download het rapport hier


Maak van migraine een hoofdzaak

In 2018 – 2019 is Migrainefonds coalitiepartner van de landelijke campagne ‘Maak van migraine een hoofdzaak’, samen met WomenInc, VNHC en de NHV. De campagne is gericht op meer erkenning en begrip voor migraine als hersenaandoening. De campagne bestrijdt vooroordelen en komt met nieuwe facts & figures.

Lees meer over deze campagne


Ruim een derde patiënten zieker na medicijnwissel

Medicijnwisselingen als gevolg van het inkoopbeleid van zorgverzekeraars en apothekers zorgen voor onnodige gezondheidsklachten en onrust bij mensen die afhankelijk zijn van hun medicatie. Zo voelt 34% zich zieker of ongezonder na omzetting naar een ander merk van hun vertrouwde medicijn. Dat blijkt uit onderzoek gedaan onder bijna 2.000 patiënten door 14 patiëntenorganisaties, waaronder het Reumafonds, Longfonds en Patiëntenfederatie Nederland.

Lees meer over deze actie