Reactie Bruno Bruins op kamervragen over onnodige medicijnwissel

Medicijnwisselingen als gevolg van het inkoopbeleid van zorgverzekeraars en apothekers zorgen voor onnodige gezondheidsklachten en onrust bij mensen die afhankelijk zijn van hun medicatie. Zo voelt 34% zich zieker of ongezonder na omzetting naar een ander merk van hun vertrouwde medicijn.

In april deden Hoofdpijnnet en 13 andere patiëntenorganisaties een dringend beroep op het ministerie van  VWS, zorgverzekeraars en apothekers om een einde te maken aan medicijnwisselingen bij bepaalde medicijnen en patiëntengroepen. Verschillende landelijke media besteedden aandacht aan het onderwerp. Lees hier meer. 

PvdA-kamerlid Sharon Dijksma stelde daarop kamervragen aan Bruno Bruins, minister van Medische Zorg. Lees hier de kamerbrief waarin de minster reageert p het rapport. Op 13 juni wil hij met de betrkken partijen in gesprek gaan. Eén van onze aanbevelingen is dat het ministerie van VWS meer regie hierin neemt. Zover lijkt hij nog niet te gaan. Dus voorlopig gaan we stug door met onze lobby, aangevoerd door het Longfonds.

We houden je natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen in dit dossier.