Hieronder vind je een opsomming van behandelaars & instanties die je verder kunnen helpen.
Huisarts
Het klinkt misschien raar. Maar in de eerste plaats is het belangrijk om hoofdpijnklachten serieus te nemen. Heb je (bijna) dagelijks hoofdpijn die niet met een eenvoudige pijnstiller te verhelpen is? Neem je klachten serieus en maak een afspraak met je huisarts.
Hoofdpijncentrum
Mocht je er bij de huisarts niet uitkomen, laat je dan doorverwijzen naar een hoofdpijncentrum. Er zijn 40 hoofdpijncentra verdeeld over het hele land. Hier zijn neurologen werkzaam met speciaal aandachtsgebied hoofdpijn. Naast het feit dat deze neurologen belangstelling hebben voor de behandeling van hoofdpijn, hebben ze bovendien in hun ziekenhuis veelal een dusdanige multidisciplinaire zorgstructuur, dat zij het predicaat ‘hoofdpijncentrum’ mogen voeren. Voor meer informatie kun je terecht op de website.
Tip: houd een hoofdpijnkalender bij
De hoofdpijnkalender helpt jou én de huisarts of neuroloog om beter inzicht te krijgen in jouw ‘hoofdpijnverhaal’.
Hoe heftig voelt de pijn? Hoe vaak heb je klachten? En – bij vrouwen – is er een verband met je menstruatiecyclus? Download de Hoofdpijnkalender, houd deze 3 maanden bij en neem de ingevulde kalender mee naar je huisarts of neuroloog.
Werkgroep chronisch dagelijkse hoofdpijn
Binnen Hoofdpijnnet is de werkgroep of chronisch dagelijkse hoofdpijn actief. Hierin zitten mensen die zelf bekend zijn met chronisch dagelijkse hoofdpijn en je tips en adviezen kunnen geven. Contactpersoon: Alie Blom-Koopmans, blom.koopmans@gmail.com
Waarmee kunnen wij je helpen?
Je staat er niet alleen voor
Adviespunt Werk
Ervaar je problemen op je werk door je chronische hoofdpijn? Bijvoorbeeld omdat je regelmatig ziek moet melden. Wil je tips, meer informatie over je rechten en plichten, of misschien zelfs coaching? Leden van Hoofdpijnnet kunnen voor een persoonlijk advies contact opnemen met Adviespunt Werk
Vragenlijst voor je arts
Teveel hoofdpijnpatiënten denken dat hoofdpijn bij het leven hoort en dat de huisarts niets kan betekenen. Dat is niet waar. Zorg er wel voor dat je goed geïnformeerd bij je huisarts komt en maak een afspraak! Lees meer over de diverse vragen die je de huisarts kunt stellen.
HOOFDPIJNLIJN
Voor persoonlijk advies, bel 0900-2020590 (€ 0,25 p/m). Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van
10.00 – 12.00 uur.
Ontmoet elkaar
Kom naar een informatieavond of sluit je aan bij onze besloten Facebookgroep, praat en vindt steun bij elkaar.
Doe je mee?
Steun ons werk voor € 25,- per jaar (vaak vergoed door je zorgverzekeraar) en ontvang onder andere 4 x per jaar het magazine Hoofdzaken.