[av_layerslider id=’5′ av_uid=’av-153w6rn’]

Welke andere behandelingen bij chronisch dagelijkse hoofdpijn zijn er?

Veel mensen met chronisch dagelijkse hoofdpijn proberen andere behandelingen uit, zoals, fysiotherapie, acupunctuur, homeopathie of yoga. Een fysiotherapeut kan bijvoorbeeld de nek en schouders masseren en oprekken. Een oefentherapeut (Cesar of Mensendieck) kan helpen om te leren ontspannen en de lichaamshouding te verbeteren.

1. Psycholoog

Ook hebben sommige mensen baat bij een psycholoog. De gevolgen van chronisch dagelijkse hoofdpijn kunnen enorm belastend zijn. Chronisch dagelijkse hoofdpijn beïnvloedt de kwaliteit van leven. Onbegrip en miskenning door de buitenwereld spelen hierbij een belangrijke rol. Niet alleen mensen zonder hoofdpijn, maar ook artsen en gezinsleden nemen de hoofdpijn niet altijd even serieus. Ook kan de chronisch dagelijkse hoofdpijn je leven gaan beheersen; je denkt er veel aan, maakt je zorgen. Soms komen mensen zelfs in een negatieve spiraal terecht. In al die gevallen kan het helpen om met behulp van een psycholoog beter te leren omgaan met je hoofdpijn.

2. Cannabis als hoofdpijnmedicatie

Cannabis als medicijn. Is dat voor veel mensen met chronische hoofdpijn een zaligmakende oplossing? Al dertien jaar is medicinale cannabis op recept in Nederland verkrijgbaar. Er is inmiddels veel meer bekend over de werking en de bereiding ervan, de middelen zijn voorradig en ze worden soms vergoed door de verzekeraar. Toch staan ook nog fundamentele vragen open, bijvoorbeeld over dosering. Eric Smeets ging op zoek naar de antwoorden.

Natuurlijk staat het iedereen vrij om andere behandeling / therapieën uit te proberen, maar blijf wel kritisch.

Tips bij chronisch dagelijkse hoofdpijn:

  • check of een behandelaar is aangesloten bij een beroepsvereniging
  • maak van te voren afspraken over het aantal behandelingen en de kosten
  • check of je zorgverzekeraar de kosten (deels) vergoed
  • overleg een alternatieve behandeling met je huisarts

Waarmee kunnen wij je helpen?

Je staat er niet alleen voor

Adviespunt Werk

Ervaar je problemen op je werk door je spanningshoofdpijn? Bijvoorbeeld omdat je regelmatig ziek moet melden. Wil je tips, meer informatie over je rechten en plichten, of misschien zelfs coaching? Leden van Hoofdpijnnet kunnen voor een persoonlijk advies contact opnemen met Adviespunt Werk

Hoofdpijn, waar kan ik terecht?

Je dagelijks leven wordt beïnvloed door je hoofdpijn en je bent er helemaal klaar mee. Waar kan je dan terecht voor hulp bij hoofdpijn? We hebben een overzicht van behandelaars & instanties samengesteld, die je verder kunnen helpen.

HOOFDPIJNLIJN

Voor persoonlijk advies, bel 0900-2020590 (€ 0,25 p/m). Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van
10.00 – 12.00 uur.

Doe je mee?

Steun ons werk voor € 25,- per jaar (vaak vergoed door je zorgverzekeraar) en ontvang onder andere 4 x per jaar het magazine Hoofdzaken.