hoofdpijn jongeren
,

10 november 2018: Themabijeenkomst ‘Als jongere met hoofdpijn sta je niet alleen!’ (Weert)

Op zaterdagmiddag 10 november a.s. organiseert Hoofdpijnnet een bijeenkomst die in het teken staat van jongeren en de manier waarmee zij om (kunnen) gaan met hun ernstige hoofdpijnklachten.

Naast voor de jongeren zelf, is deze middag ook nadrukkelijk bedoeld voor familie en vrienden. Hun leven wordt hier ontegenzeggelijk ook door beïnvloed. Daarnaast hebben zij een hele belangrijke rol voor deze jongeren in het omgaan met hun klachten en beperkingen. Lees hieronder de ervaringen van Carlijn:

Hallo,
Ik ben Carlijn, ik ben 16 jaar. Vanaf mijn 11de jaar heb ik continue hoofdpijn. Daar kwamen aanvallen bij waarvan ze dachten dat het migraine was. Vorig jaar maart heb ik de diagnose clusterhoofdpijn gekregen naast de “24/7 hoofdpijn”. De clusterhoofdpijn komt in periodes maar de 24/7 hoofdpijn is altijd aanwezig, en wel zo erg dat ik niet naar school kon en al helemaal niets kon ondernemen met vriendinnen. Ik kon helemaal niet meer functioneren.
Op advies van neurologe Eekers ben ik bij Adelante in Valkenburg een intern revalidatietraject van 5 weken gaan volgen om te leren omgaan met de pijn. Dit heeft mij, mijn ouders en mijn broer erg veel gebracht. De pijn is zelfs voor een gedeelte gezakt! We gaan nu als gezin beter om met de pijn en weten hoe belangrijk het is om te steunen en om steun te krijgen. Ik wil dit graag met jullie delen, ik heb voor een groot gedeelte mijn leven terug en gun dat jullie ook!
Liefs, Carlijn

Programma
13.00 – 13.15 Ontvangst met koffie-thee-fris
13.15 – 13.30 Introductie Hoofdpijnnet en werkgroep Jongeren (Esther Visser)
13.30 – 13.35 Uitleg programma (organisatoren middag)
13.35– 14.05 Een leven voorbij de pijn (spreker Neurologe P. Eekers, Hoofdpijnpoli St. Laurentius te Roermond)
14.05 – 14.15 Carlijn van Gansewinkel vertelt over hoe revalidatie haar leven heeft verandert en de rol van familie en vrienden hierin
14.15 – 14.30 Overgang naar interactief programma en tijd voor nog een kopje koffie-thee-fris
14.30 – 15.40 Interactief programma
15.40 – 16.00 Ervaringen ophalen en delen
16.00 – 16.30 Tijd voor elkaar
16.30 Afsluiting

Locatie:
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b te Weert
www.theaterdehuiskamer.nl

Aan deze bijeenkomst zijn voor leden geen kosten verbonden. Niet-leden betalen 5 euro per persoon, ter plekke te voldoen.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk via dit formulier of via bijeenkomst@hoofdpijnnet.nl.