vacature penningmeester

VACATURE: Penningmeester Algemeen Bestuur (vrijwilliger)

Hoofdpijnnet is een patiëntenvereniging die streeft naar een wereld waarin ernstige hoofdpijn niet langer iemands dagelijkse leven bepaalt. Dat doen we door betrouwbare en deskundige informatie te delen over medicatie en behandelingen. Daarnaast helpen we mensen hun  weg te vinden in het leven met hoofdpijn. Wij bieden steun, begrip en brengen patiënten in contact met andere mensen met migraine, chronische hoofdpijn, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn en andere hoofdpijnaandoeningen.

Samen met onze vrijwilligers, patiënten, hun naaste omgeving en bedrijven/partijen in de medische sector zetten we ons sinds 1981 in voor erkenning van en ondersteuning voor mensen met ernstige hoofdpijnklachten. We organiseren regelmatig ledenbijeenkomsten en trainingen. Onze vereniging is aangesloten bij de Patiëntenfederatie Nederland en zijn medeoprichter van de Hoofdpijn Alliantie. We zijn actief betrokken bij verschillende (internationale) allianties op het gebied van (hoofd)pijnbestrijding.

Het verenigingsbureau bestaat uit vijf personen; de directeur, de managementassistent, een vrijwilligerscoördinator, een financieel medewerker en een medewerker ledenadministratie. Zij werken nauw samen met het bestuur en een pool van ruim 90 enthousiaste en betrokken vrijwilligers, die georganiseerd zijn in diverse werkgroepen.

Wij zijn op zoek naar een: Penningmeester Algemeen Bestuur.

Bestuur

Een bestuurslid van Hoofdpijnnet bezit algemene bestuurlijke kwaliteiten en heeft bij voorkeur ervaring met verenigingen. Je voelt je betrokken bij de doelstelling en de aard van Hoofdpijnnet en draagt de visie, missie en doelstellingen uit, zowel in- als extern.

Je kan toezicht houden op de uitvoering van de beleidsuitgangspunten van de vereniging. Je kunt besturen op hoofdlijnen en met de andere bestuursleden te werken als een team.

Functie

Het dagelijks werk van Vereniging Hoofdpijnnet ligt bij de medewerkers van het verenigingsbureau. De medewerkers van de financiële- en salarisadministratie verzorgen samen met de manager bedrijfsvoering de administratie, inclusief rapportages, begroting en jaarrekening. Als bestuurder vergader je zevenmaal per jaar en ben je op hoofdlijnen betrokken op het gevoerde beleid. Jouw rol betekent het volgende:

 • Je bent samen met je vier collega-bestuurders verantwoordelijk voor de vereniging.
 • Je bent sparringpartner voor de directie en de afdeling financiële administratie voor financiële vraagstukken en de jaarrekening.
 • Ook wordt jouw meedenken en feedback op organisatiebrede vraagstukken gewaardeerd.

Het penningmeesterschap betreft een onbezoldigde functie met een zittingstermijn van drie jaar. Naast de bestuursvergaderingen (deels online), neemt deze functie 2 tot 4 uur per maand in beslag.

Specifieke taken

 • Contact met de directeur over de financiën en denkt desgewenst mee over mogelijkheden om inkomsten te genereren.
 •  Betrokkenheid bij financiële verslaglegging en advisering van overige bestuurders over kwartaalrapportages, jaarrekening, begroting e.d.
 • Overleg met de directeur en controller over de begroting en de jaarrekening.
 • Presentatie van de jaarrekening en de begroting aan de Algemene Afdelingsvergadering.

Wat bieden wij?

 • Je maakt deel uit van een energieke en inspirerende vereniging met betrokken mensen.
 • Er is volop ruimte voor jouw bijdrage en goede ideeën.
 • Je krijgt de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden.
 • Je kan gebruik maken van gratis trainingen en cursussen bij PGO-Support.

Interesse?

Ben jij degene die wij zoeken? Dan ontvangen wij graag een motivatie en curriculum vitae. Je kunt deze mailen naar Nelleke Cools via directeur@hoofdpijnnet.nl. Je kunt ook bij haar terecht voor inhoudelijke vragen over deze functie (tel. 06 4289 9693). Informatie over de vereniging is te vinden op www.hoofdpijnnet.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.