Vacature Redactielid (1200 x 300 px)

VACATURE: Redactielid Hoofdzaken (vrijwilliger)

Wil jij eraan bijdragen dat mensen met ernstige hoofdpijn een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden? De patiëntenvereniging Hoofdpijnnet is volop in beweging en heeft een flinke ambitie. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland lijden aan een vorm van ernstige hoofdpijn, hetgeen grote impact heeft op hun kwaliteit van leven. Voor hen zetten wij ons in, onder meer via inbreng bij wetenschappelijk onderzoek en onze lobby voor goede medicatie. Patiënten kunnen bij ons terecht voor steun, (h)erkenning en begrip.

Wij zijn op zoek naar een:

Redactielid (OP VRIJWILLIGERSBASIS)

Wat houdt het in?

De redactie van Hoofdzaken is op zoek naar uitbreiding. We hebben plek voor een vrijwilliger die goed kan schrijven en wil meedenken over aansprekende onderwerpen. Hoofdzaken is het ledenmedium van Hoofdpijnnet dat vier keer per jaar in druk en gedeeltelijk online verschijnt. De redactieleden komen elk kwartaal bijeen om onder leiding van de hoofdredacteur de nieuwe editie van Hoofdzaken voor te bereiden. Zij zijn bereid om telkens een of twee artikelen zelf te maken. Voor hun bijdrage ontvangen zij een bescheiden vergoeding.

Wat biedt Hoofdpijnnet?

  • Je maakt deel uit van een energieke en inspirerende werkomgeving met betrokken mensen.
  • Je komt in contact met mensen met dezelfde aandoening als jij.
  • Er is volop ruimte voor jouw bijdrage en goede ideeën, waardering voor je werk.
  • Je krijgt de mogelijkheid om je netwerk te vergroten en nieuwe contacten op te doen.
  • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via cursussen en trainingen bij PGO-Support.
  • Je krijgt waar nodig begeleiding en ondersteuning van onze vrijwilligerscoördinator.
  • Je kunt een beroep doen op onze vrijwilligerscoach, die samen met jou in kaart brengt wat je zoekt in vrijwilligerswerk, en hoe je daarbij een gezonde balans kunt behouden.

Interesse?

Voel je er wat voor om in het nieuwe jaar redactielid te worden? Stuur dan een e-mail met je gegevens en motivatie naar hoofdzaken@hoofdpijnnet.nl. Dit mailadres kun je ook gebruiken om eerst informatie in te winnen bij hoofdredacteur Caspar van Loo.