coronavaccin en hoofdpijn

Veelgestelde vragen over hoofdpijn en het coronavaccin

Regelmatig komen er bij ons vragen binnen over het coronavaccin in combinatie met verschillende vormen van hoofdpijn. We zetten ze daarom hieronder voor je op een rijtje.

Wat zijn de risico’s van vaccinatie bij Covid-19 en kan ik verergering van mijn klachten verwachten?
Het is vooralsnog niet bekend dat migraine of andere ernstige vorm van hoofdpijn een contra-indicatie is voor de vaccinatie, noch dat hoofdpijnklachten verergeren door de vaccinatie. Er is (nog) geen onderzoek naar gedaan, maar er zijn eigenlijk geen complicaties te verwachten. In de literatuur is voor influenza-vaccinaties (griepprik), waar al veel meer ervaring mee is, ook niets speciaals over migrainepatiënten of andere vormen van ernstige hoofdpijn bekend. Wel kan er tijdelijke hoofdpijn als bijwerking optreden. Het ligt op theoretische gronden ook niet per se voor de hand om een wisselwerking tussen de Covid-19-vaccinatie en migraine of andere vorm van ernstige hoofdpijn te verwachten.

Is er al onderzoek gedaan?
Nee, er is (nog) geen onderzoek naar gedaan.

Welk vaccin kan ik het beste nemen/ is het minst belastend?
Op basis van wat we nu weten is er geen voorkeur. Overigens is deze hele discussie wat theoretisch, want er is immers weinig keuzevrijheid voor wat betreft wie welk vaccin krijgt.

Voor meer medische informatie over het coronavaccin in combinatie met hoofdpijn verwijzen we je graag door naar je behandelend neuroloog of huisarts. Als er nieuwe inzichten of ontwikkelingen zijn dan laten we dat weten via de website en onze nieuwsbrief.