hoofdpijnnet schrijfcafe

25 maart / 29 april / 27 mei: Hoofdpijnnet Schrijfcafé (alleen voor leden)

Hoofdpijnnet biedt in het voorjaar van 2023 weer een workshop van drie Schrijfcafés aan, op 25 maart, 29 april en 27 mei. Doe ook mee!

Contact met anderen die in hetzelfde schuitje zitten brengt erkenning en herkenning en doet de last die we als hoofdpijnpatiënten moeten dragen eventjes wat lichter voelen. Hoofdpijnnet organiseert voor haar leden online meetings, waarbij verhalen, ervaringen en tips worden uitgewisseld. Een creatieve vorm hiervan is een Schrijfcafé. Creatief of reflectief schrijven is als het pellen van een ui: terwijl je schrijft kom je bij steeds diepere lagen van jezelf terecht. Vaak levert dit nieuwe en verrassende inzichten op en bovenal is het een feestje om te doen.

Hoe werkt het?

In een klein groepje krijg je n.a.v. een algemeen of hoofdpijn-gerelateerd thema steeds kleine schrijfopdrachten. De truc is om iets sneller te schrijven dan je normaal gewend bent en niet te corrigeren. Na een aantal opdrachten lezen we onze geschreven teksten aan elkaar voor. Dat is op basis van vrijwilligheid natuurlijk, maar is wel het leukst om te doen. Bij een grotere groep deelnemers doen we dit in kleine groepjes in zg. ‘break-out rooms’.

Elke deelnemer komt, ondanks het gezamenlijk vertrekpunt, altijd bij iets eigens maar toch herkenbaars uit en dat maakt het delen zo bijzonder. Soms beginnen we met een korte meditatie en we sluiten vaak af met het schrijven van een klein gedichtje en af en toe zelfs met een tekening.

Ervaring met schrijven (of mediteren of tekenen) is totaal niet nodig, alleen een schrift of boekje plus fijne pen is voldoende, en voor last minute afzeggingen i.v.m. hoofdpijn, of gewoon een off-day, is ook begrip.

Datum en tijd

Het eerste Schrijfcafé wordt online via Zoom gegeven op zaterdagochtend 25 maart van 10.30 tot ongeveer 11.30/12.00 uur. De volgende twee staan op dezelfde tijd gepland voor zaterdagochtend 29 april en 27 mei. Je kan je opgeven voor alle drie de Schrijfcafés of voor een enkele.

Aanmelden

Wil je meeschrijven? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@hoofdpijnnet.nl. Vermeld daarbij duidelijk:

-welke datum of data je wilt meedoen;
-je telefoonnummer.

Je hoort dan of er nog plaats is en krijgt de Zoomlink toegestuurd. Er wordt een tijdelijke app-groep aangemaakt, dat is handig voor last minute afzeggingen en contact tijdens eventuele technische problemen e.d.. Het maximum aantal deelnemers is ongeveer 15.

De Schrijfcafés worden gegeven door Johanneke Kramer. Zij is migrainepatiënt en van beroep docente Engels. Ze heeft de Shodo gecertificeerde cursus “Luister naar je pen”, de CIVAS cursus Creatieve Therapie en de nascholing “CWTP, Creative Writing for Therapeutic Purposes” bij Metanoia Institute te Londen gedaan. Sinds een aantal jaar verzorgt ze als zelfstandig schrijfcoach Schrijfcafés.