Wat wij doen

Magazine Hoofdzaken

5.500 mensen lezen ons magazine Hoofdzaken. Ieder nummer maar liefst 52 pagina’s met bijdragen van deskundigen, persoonlijke verhalen, de laatste ontwikkelingen, nuttige weetjes en tips. Leden krijgen het magazine vier keer per jaar gratis thuisgestuurd.

Second opinion

Wanneer je lid bent, kun je een vraag stellen aan ons Medisch Advies College, waardoor je een antwoord krijgt van vooraanstaande hoofdpijn-specialisten. Een verkorte versie publiceren wij in Hoofdzaken, zodat je kunt leren van andermans vragen.

Betere behandeling

Wij werken mee aan diverse richtlijnen voor betere hoofdpijnzorg. Via contacten met de overheid en koepelorganisaties streven wij naar een betere lobby voor opname van geneesmiddelen in het vergoedingssysteem.

Erkenning

Via de media geven wij bekendheid aan de ernst van diverse vormen van hoofdpijn. En dat is hard nodig, want helaas bestaan er nog veel misverstanden over migraine, clusterhoofdpijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn.

Adviespunt Werk helpt je

Heb je problemen op je werk door je migraine of een andere vorm van ernstige hoofdpijn? Bijvoorbeeld doordat je je regelmatig ziek moet melden. De medewerkers van Adviespunt Werk bieden een luisterend oor en helpen je met concrete tips en adviezen om met plezier aan het werk te blijven.

De Hoofdpijnlijn: 0900-2020590

Een dringende vraag? Snel hulp nodig? Bel de Hoofdpijnlijn. Ervaringsdeskundigen zitten klaar om jouw vraag over hoofdpijn te beantwoorden, of om naar je verhaal te luisteren. Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur.

Voorlichtingsavonden

Hoofdpijnnet organiseert regelmatig voorlichtingsavonden in samenwerking met hoofdpijnneurologen en -verpleegkundigen, huisartsen, apothekers of andere zorgverleners.

Ervaringen delen

Naast de voorlichtingsavonden organiseren we kleinschalige, interactieve, bijeenkomsten waarbij je ervaringen kunt uitwisselen met ‘lotgenoten’. Soms rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld hoofdpijn en werk. Wil je liever digitaal ervaringen en tips uitwisselen? Dat kan in de besloten Facebookgroepen.

Onze doelstellingen zijn vastgelegd in statuten.